Vooraf aan de Theory and Practice of Digital Libraries conference #TPDL13

Laat een reactie achter

Over een weekje is het zover: dan is er de 17th International Conference on Theory and Practice of Digital Libraries (TPDL) in Malta, en ik mag er heen!

Ik moet nu al zeggen dat ze het buitengewoon goed georganiseerd hebben: aanmelden via Easyconferences, er is een hashag #TPDL13 bedacht en de TWUB  is al gereserveerd. Daar heb ik me meteen aangemeld natuurlijk.
Zelfs de proceedings  (geaccepteerde papers) kun je al downloaden als je een Springer account hebt. Ook meteen gedownload natuurlijk.

Er is een Facebook pagina ingericht vol tips en nieuwtjes, en je kunt er ook al zien wie er zich waarvoor heeft aangemeld. (Moet even nakijken voor welke tutorial ik me ook alweer heb opgegeven, en de rest alvast uitpluizen)

Die mensen weten van wanten zeg, ik ben onder de indruk!

Ze hebben een mail gestuurd met daarin praktische informatie zoals bijv dat je een driepolige stekker nodig hebt (handig dat je dat vooraf weet, meteen een opgespoord en klaargelegd).
En dat het er warm is (22-30 graden) dus dat je het beste kleding van natuurlijke vezels mee kunt nemen. Ons hotel heeft een zwembad, dus als de bliksem heb ik maar een zwempak gekocht vandaag.

Ik ben wel van plan te gaan bloggen, maar ga geen zware laptop meenemen.
Dat wordt dus vooraf blogjes alvast voor een deel opmaken en klaar zetten, maar dan moet je het hele programma goed doornemen, en al keuzes maken. (Er zijn 2 tracks).
Je kunt je wel het nut afvragen van die life blogs als toch de presentaties allemaal al gedrukt zijn, maar toch doe ik het wel, voor mezelf voornamelijk: al doende krijg je er immers meer grip op.
Het hele boek is meer dan 500 pagina’s! Dat wordt nog een geworstel de komende dagen.

Dus vooraf heb je al je handen vol aan de conferentie 😉

De conferentie wordt sowieso wel zwaar: de lezingen beginnen al om 09.00 en gaan door tot 18.00! Dan is er maandags ’s avonds de receptie om 20.00 en dinsdagavond om die tijd het diner.
Zie het schema in de website  en de Facebook pagina heeft een schedule met ‘join’ optie)

En dan de toeristische kant natuurlijk: we gaan woensdag middag naar het Hypogeum en donderdag naar Gozo.

Het wordt druk, maar wel leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s