Moet je boeken uitlezen?

2 Reacties

Boeken lees je ter ontspanning, om van te leren, om je te amuseren of wat dan ook.
Op het ene moment heb je behoefte aan dit, op het andere moment aan dat. Het kan dus heel goed zijn dat je aan een boek begonnen bent dat helemaal niet past bij de fase waar je in bent. Ik zie er dus geen enkel been in om boeken niet uit te lezen 😉 .

Dat is in t kort het antwoord op 50 boekvraag nummer 2 Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?

Er zit natuurlijk een ander aspect aan: het ‘hoe vaak je ook begint’ : daar zit nl ook in dat je het graag wilt lezen, of dat je vindt dat je het gelezen moet hebben.
Dat heeft ook te maken met in hoeverre de inhoud van een boek je aanspreekt op een bepaald moment: op een ander moment kan dat anders zijn. Ikzelf heb drie keer een aanloop moeten nemen voor het boek dat uiteindelijk tot mijn favorieten behoort: Lord of the rings, lang voor de film uitkwam. Anderzijds kan het ook gewoon zijn dat het je niet bevalt.

Mijn schandelijstje (titels waar ik herhaaldelijk in begonnen ben en waarvan ik  eigenlijk vind dat ik ze eigenlijk wel moet lezen, maar waarvoor ik de handdoek in de ring heb gegooid):

The Tommyknockers van Stephen King. ik mag hem graag lezen, maar deze titel…. maar t wil niet lukken …

Godverdomse dagen op een godverdomse bol van Dimitri Verhulst.  (blah)

One, No One, and One Hundred Thousand One, No One, and One Hundred Thousand van Pirandello. (geneuzel)
Tirza van Arnon Grunberg
… en helemaal erg -want ooit was t een favoriete schrijver van me-: De ontdekking van de hemel (Mulisch)
Het is niet anders.
—-

Related: 50boekenvragen beantwoord:

  1. Welk boek heeft in je vroegste jeugd de meeste indruk op je gemaakt?
  2. Moet je boeken uitlezen?
  3. Favoriete leesplek

15 .Welk boekenfragment is je het meeste bijgebleven: Citeren uit proza

2 thoughts on “Moet je boeken uitlezen?

  1. Tirza en De ontdekking heb ik beiden bij een tweede poging in één ruk uitgelezen. Nog steeds weet ik niet wat me bij de eerste keer tegenstond. Maar ik ben blij dat ik ze een tweede kans heb gegeven.

  2. Pingback: #50books vraag 16: Nare boeken | Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s