Mobiele apps : Tablet Talk voorwerk voor stukje voor IP

Laat een reactie achter

De laatste bijdrage aan IP voor dit jaar  wordt er een over ‘Tablet Talk‘ .
Een tijd geleden aangeschaft maar ik deed er eigenlijk niets meer mee, temeer daar ik nu ’n ander tablet en ’n andere telefoon heb.

Edwin riep het weer even wakker met zijn tweet  over

Why I Never Want To Get a Text Message Ever Again.

Daar is een app voor dacht ik: alleen niet voor de iPhone 😉 .

Dus maar weer eens in bedrijf gezet, waar reviewen voor de IP al niet goed voor is.

Installeren op de Galaxy tab 2 (10 inch) ging perfect (‘Is dit een tab’?  Ja) en toen de Galaxy Note 2: dat was wel even spannend of die als telefoon of als tablet gezien zou worden, en meestal zien ze hem als tablet, maar de app herkende hem als telefoon gelukkig (‘We think this is a telephone’ Yeah).
Even kijken hoe dat ook alweer zat met de instellingen -altijd even gepuzzel met welke je eerst moet doen:zelfde WiFi aan en IP adres van de telefoon bleek niet in de tablet te staan. Maar met intikken daarvan was die ook bekend.

En dan is er contact en werkt het als een zonnetje.

Reuze handig dat je meteen op de URLs kunt klikken en ze in groot scherm hebt,  al is de note niet zo klein als de meeste mobiele telefoons. En een enorm toetsenbord om je berichten in te tikken.

Blij dat-ie weer tot de dagelijkse apps hoort, en dit heb ik ingezonden:

Laatst verzuchtte iemand dat het zo onhandig was als je een URL kreeg via SMS omdat je dan op je telefoon met zo’n klein schermpje naar de website zit te turen.

Voor Android kan het anders met Tablet Talk: wanneer je tenminste zowel een Android tablet als telefoon hebt. Je schaft eenmalig deze app aan en downloadt hem zowel op de tablet als op de telefoon.

Het installeren is wat puzzelen: kies voor WiFi (bij beiden) en vul op de tablet het IP adres van de telefoon in. Bluetooth kan trouwens ook. Zodra de settings klaar zijn, klik je op Connect (eerst op de telefoon, dan op de tablet) en je kunt via de tablet SMSsen sturen en ontvangen.  Of (met een headset) bellen via de tablet, of in de auto, of tetheren….

Je hebt zo een lekker groot toetsenbord voor je berichten. Hij synct automatisch de via de tablet verzonden berichten met de telefoon.

Je moet ze wel beiden in eenzelfde ruimte hebben, en zodra je weg bent geweest –uit de buurt van de WiFi- eerst weer ‘reconnecten’ (eerst telefoon, dan tablet).

Superhandige app.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s