Daar is-ie dan: de Galaxy Note 2

1 Reactie

Yeah ik kon t niet laten, helemaal lekker gemaakt door die filmpjes: langere batterij duur, echte multitasken – vooral dat in 2en delen van het scherm lijkt me erg handig-  smooth werken, nieuwe android versie, meer opties met de S pen, nog sneller, nog mooier, nog nieuwer, en … och ja, beetje gadget gek ben ik wel.
Hier is-ie dan,  een witte heb ik besteld, hoe mooi!
Wel een siliconen hoesje voor de rug, dat is aanzienlijk minder mooi -zeg maar  gruwelijk lelijk-  maar beschermt tegen vallen, en dat zal gegarandeerd een keer gebeuren.

Belevenissen vandaag en wat me opvalt:

Het is wel een microsim-only, dus ik moet eerst even naar de provider om een nieuw sim kaartje voor dit apparaat te halen om een 3G verbinding voor elkaar te krijgen, maar dat schijnt geen probleem. Niet getreurd we hebben ook WiFi.
Gelukkig kun je wel opstarten na opladen: hij doet ongeveer drie uur erover om volledig opgeladen te zijn, en hoera, weer een lampje die dat zegt: aan versie 1 kon je dat niet zien.
Het aan-knopje zit iets lager dan bij de 1e Note.
Hij begint met de taal te vragen.
Aanmelden met Google account en dan begint hij meteen ook allerlei apps te downloaden.

Er is ook meteen een software update om de stabiliteit te vergroten, meteen maar uitvoeren, 128 updates in een paar minuten.
Het standaardlettertype is merkwaardig groot, groter dan versie 1.
Er gaat een lampje knipperen als er een berichtje of een notificatie binnenkomt en er klinkt tegelijk een toontje, dat is beetje teveel van t goede: kijken hoe we dat een toontje lager kunnen laten zingen – en dat is eenvoudig bij de instellingen uit te zetten. Gelukkig.

Terwijl ik bezig ben met de apps komt er weer een bericht dat er een software update is en weer herstart. Kan me voorstellen dat dat in t begin paar keer voorkomt, weer 128 dat is wel typisch.

Apps

Enerzijds is t automatisch downloaden van de apps  handig, want dan hoef je ze niet apart op te zoeken en te installeren, anderzijds zou het me liever zijn om expliciet te downloaden wanneer je iets nodig had: een automatische schoonmaak, nu moet je dat weer stuk voor stuk gaan bekijken. Bovendien zit je vaak toch met een login.
Je kunt schakelen tussen alle widgets, apps en gedownloade apps: ik heb er 58 blijkbaar gedownload … heu? Dat lijkt me nou weer weinig.
Als je kijkt bij de ‘Mijn apps’ bij Google Play blijkt toch dat toch lang niet alles gedownload is: de reden waarom wel of niet valt eigenlijk niet goed te ontdekken.

Dat lijstje openstaande apps aan de linkerzijkant is wel erg gemakkelijk

Widgets zijn erg plezierig, maakt je schermen veel levendiger en geven meer info.
Apps verwijderen is naar boven vegen.
Sommige apps, zoals Touchdown en Glympse zien er in deze versie anders uit.
Guardian eyewittnes doet het hier ook niet goed, helaas, jammer dat ze dat nog steeds niet goed hebben gekregen.

En een heel goed bericht: maar liefst 48 GB extra space voor Dropbox! Voor de komende twee jaar kunnen we vooruit.

Google Now

Een nieuwe optie is Google Now (Google Nu) dan dien je wel je toestemming te geven om je locatie te delen -had ik eerder niet gegeven- en om je agenda te gebruiken.
Hmmm.
Daar ben ik niet onverdeeld gelukkig mee, aan de andere kant: ze weten toch alles van je, dus waarom zou ik t niet proberen. Zie ook Tabletsmagazine over wat het is en hoe het werkt. en Forbes: ‘Google Now’s’ Terrifying, Spine-Tingling, Bone-Chilling Insights Into Its Users
Ben eigenlijk wel benieuwd wat er op komt duiken, maar hij heeft even nodig om dat uit te vissen, afwachten maar.

Formaat

Het formaat is inderdaad groter dan versie 1 en hij oogt ook groter. Het is eerder een mini tablet dan een telefoon.
Het siliconen hoesje van de rug lijkt wel een botervlootje, spuuglelijk, na een paar uurtjes er weer afgehaald, zonde van t mooie ding. Maar proberen t niet te laten stuiteren.

Multi Windows functie

De grap is dat die er standaard niet opzit, maar met een update komt : Samsung brengt Multi Window naar de Galaxy Note II middels update.
Voor Nederland zijn ze die aan t uitrollen: mijn toestel heeft nog geen multiwindows functie, dus dat valt niet te testen, helaas.
Hopen maar dat i snel komt …

De S Pen

De S pen is een verhaal apart.
Met de 1e versie kon ik er ook al niet veel meer mee dan een schermkopie maken.
De opties  voor de Note 2 zijn uitgebreid, onder andere zou het systeem handschrift herkennen en dat leek me wel.
Dan is wel flink zoeken voor je die optie gevonden hebt, maar dan blijkt dat je kunt kiezen tussen de talen Duits, Engels en Koreaans.
Hmmmja, wat moet je dan nemen?
Je kunt met de pen  een ‘Quick command’ geven waardoor het systeem meteen iets uitvoert, een zoekactie op internet doet of zo. Maar dat vergt nog wel enige oefening.
Google Play heeft een app: User’s Digest met help info. Daar zit ten wel aardige dingetjes bij,  alleen de video  ‘Hands on’ instructie moet nog gemaakt worden blijkbaar.
De S pen  .. daar ben ik nog wel even zoet mee voor ik snap hoe dat werkt.  (So what can you do with the Galaxy Note 2 pen, anyway Gigaom)

wordt vervolgd …

Links

Verder spelen:

One thought on “Daar is-ie dan: de Galaxy Note 2

  1. Pingback: De Galaxy Note 4 en wel daarom | Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s