Mobiele apps : Wikipedia Mobile voorwerk voor stukje voor IP

Laat een reactie achter

Tablets zijn meteen online zijn en dat is ook een reden om de Wikipedia  app  mobiel te installeren: de snelheid. Neem wel de officiële van Wikimedia foundation dan heb je een stabiele app met de volledige encyclopedie. iOS en Android versie zijn nagenoeg gelijk.

Al terwijl je aan het tikken bent verschijnt links een keuzelijst met termen die je mogelijk wilt hebben (de android geeft er iets meer dan de iOS): klikken op een ervan geeft meteen resultaat.

Je krijgt een illustratie, de samenvatting en de kopjes van het lemma in beeld die je via de pijltjes kunt openklappen.  Supersnel.

Helaas  is het wel duidelijk geschreven voor een portrait layout.

Bovendien kun je er wat meer mee dan met de desktop:  pagina’s delen  of opslaan om later offline te lezen en items in je buurt vinden / selecteren: je krijgt dan een kaart met daarop pijltjes die naar items verwijzen. Doorklikken op de tekst geeft het hele lemma weer.    

.

.

.

De app opent  in de taal van je tablet,  en  als je een artikel op het scherm hebt kun je de taal wijzigen: je krijgt dan geen vertaling maar de betreffende versie uit die taal te lezen.

Kleine minpuntje: het logo lijkt sprekend op dat van Wordfeud

Zie verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s