Bibliotheken en het Digitale Leven Juni 2012

2 Reacties

Ik denk erover te stoppen met de maandoverzichtjes. Tot mijn eigen verbazing doe ik dit al sinds Januari 2008!

Dit was de eerste: aanvankelijk heetten ze de maand ‘aan de hand van de tweets’ , later  Bibliotheekontwikkelingen in de maand … en daarna ‘ Bibliotheken en het online leven’ . Waar ik het laatste jaar maar het’  digitale leven’  van heb gemaakt.
De drang tot overzichtjes maken is overduidelijk aanwezig, maar consequent zijn is het volgende 😉 .

De reden om ermee te stoppen is dat het best wat veel werk is, veel mensen ook al overzichten maken, het er niet uit ziet en het terugzoeken in de weblog tegen valt.
Kortom de vraag is of het nog wat toevoegt, want ze zitten ook al in Pinboard.

En ook daar voorzie ik alles van een tag -een of twee keer in de maand-, zodat je toch wel zaken in een verband zet, voor jezelf. (De vraag of dat genoeg is al wel blijken, want ik was al eerder van plan te stoppen.)

Misschien blijf ik een soort overzichtsberichten plaatsen zoals onderstaand.
De complete Juni 2012 selectie uitgesplitst naar tags (link = hele tag, + = alleen die van juni) is het dan:

android  apps  books  chat  citation_analysis  cloud  computers  converis  culture  data  databases  dee’tjes  digitalisation  discovery  dropbox  duckduckgo  ebooks  europe  fun  future  galaxytab  goo  goodreads  google  health  history  infographics  internet  journals  knowledge_management  librarians  libraries  library_science  lifestyle  linked_data  maps  music  nature  netherlands  news  open_access  open_data  peer_review  privacy  quotes  research  scholar  science  scopus  searching  search_engines  semantic  summon  twitter  webguides  weblogs  websites  wikis  yammer

Voortaan maak ik een blogpostje in deze trant en voor degenen die me willen volgen: je zou een RSS feed op mijn Pinboard account kunnen nemen.

2 thoughts on “Bibliotheken en het Digitale Leven Juni 2012

  1. Tsja, het is voor iedereen weer anders wellicht, maar ik mag ze toch altijd graag lezen. Als ik de pinboard bekijk moet ik denken aan mijn eigen reader, maar dan van een ander. Dat lees ik dan dus weer niet. Die kleine beschouwingen en samenvattingen dan weer wel. Een deel van de dingen die jij aandraagt ken ik al, maar een deel ook weer niet. Daarom vind ik het toch altijd weer waardevol. Wat mij betreft ga je er gewoon lekker mee door, maar allez, het is aan jou zelve uiteraard…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s