Korte en Lange Blogberichtjes

Laat een reactie achter

Het blijft toch een beetje ‘awkward’: om korte berichtjes, -vermelding van een webpost, citatie- op te nemen als eigen blogpost: voelt een beetje als plagiaat.
Die overzichtslijsten zoals ik die maandelijks placht te maken, dat gaat me ook een beetje vervelen, maar het is wel plezierig om die informatie op de weblog te hebben.
Je zou een goede methode moeten hebben om die twee soorten -eigen teksten en vermeldingen/attenderingen van teksten van een ander- met een klein commentaar of een stukje citaat- op je eigen weblog te zetten.

Een poosje heb ik daarvoor Tumblr gebruikt, maar dan zit je weer met twee weblogs die je bij moet houden, en dat is niet handig, dus daar ben ik al in 2010 mee gestopt.

Gwen Harris doet het veel en uitstekend: ze gebruikt haar weblog om artikelen te bespreken,  daar komt het heel goed over en bovendien weet ze heel goed waar ze het over heeft.

Dan heb je natuurlijk die ‘Curation’ sites als Scoop.it … maar eerlijk gezegd heb ik daar een erge hekel aan: al teveel Scoop.it links in Twitter is een geldige reden om iemand te ontvolgen. Het vervelende van die links is dat ze ook niet goed in systemen als Pinboard komen.

Misschien moet ik een voorlooptekstje in de titel van de post gebruiken als : ‘Gelezen’, maar dan lijkt het weer net of je een boekbespreking maakt … Tip? Gezien?

Hmmm…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s