KNAW kiest voor forse investeringen in haar geesteswetenschappelijke instituten – KNAW

Laat een reactie achter

http://www.knaw.nl/Pages/DEF/33/469.bGFuZz1OTA.html
Dans bericht
“De KNAW is voornemens de komende jaren circa 15 miljoen extra te investeren in haar geesteswetenschappelijke instituten. Deze middelen komen ten goede aan het informatietechnologie-infrastructuur voor vernieuwing van het geesteswetenschappelijke onderzoek, uitbreiding van de wetenschappelijke formatie en verdere ontsluiting van de unieke instituutscollecties. Extra stimulans voor het wetenschappelijk onderzoek en optimale samenwerking geesteswetenschappelijke instituten in staat toekomst (inter)nationaal een toonaangevende rol te spelen en hun kennis uit te dragen naar de maatschappij. mogelijk te maken zal de Akademie toewerken naar de dit Om totstandkoming van één samenhangende organisatie voor al haar geesteswetenschappelijk onderzoek en collectiebeleid en –beheer. De betrokken instituten zijn: Huygens Instituut Geschiedenis (Huygens ING), Internationaal voor InstituutKoninklijk (IISG),Geschiedenis Volkenkunde (KITLV), Meertens Instituut, NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en het Netherlands Advanced Study (NIAS). Deze instituten worden ondersteund door Data Archiving and Networked Services (DANS).”

Wilde maar dat dit me niet zo aan het NIWI deed denken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s