Bibliotheken en het Digitale Leven in Mei 2012

Laat een reactie achter

Toch maar een maandoverzichtje al is t en beetje laat dit keer en tamelijk veel….
We hebben mooi weer gehad, een internationale dag tegen DRM, Bervoets heeft de Opzij Literatuurprijs met een heel aardig boek gewonnen en AFTh met Tonio de Libris prijs. En er is een oproep: Informatieprofessionals, verenigt u! – Bibliotheek 2.0

Bibliotheek

Digitale leven
Lees dit boek, iPad-app met gratis Nederlandse boeken en boekfragmenten – iPad – iPadclub en nog veel andere artikelen daarover. Niet voor android dus. Lees dit boek: een disruptieve app in de boekenbranche

Google
Positief in het nieuws de afgelopen maand Google Goes Back to What It Does Well: Finding Things. TechCrunch: Google Just Got A Whole Lot Smarter, Launches Its Knowledge Graph. CNN: Google revamps search, tries to think more like a person  Google zelf:Knowledge – Inside Search – Google  More on Google’s Knowledge Graph at : “500M people, places and things, 3.5B attributes” TNW: Google’s Knowledge Graph Wants You to Search and Stay. Hoewel : Knol all over? Googlepedia.Deconstructing the Google Knowledge Graph » AI3:::Adaptive Information. en de eerste filehacker tips komen al: Five Handy Things You Can Do with Google’s New Knowledge Graph Search
Goodbye Google+ People & Pages, Hello Knowledge Graph Box
Niet bij te houden toch, die ontwikkelingen…

Research

Web 2.0

Zoeken
Discovery komt steeds meer op gang: Adapting VuFind as a Front-end to a Commercial Discovery System. Maar Lukas vroeg Discovery tools: a rearguard action?. Paths of Discovery: Comparing the Search effectiveness of EBSCO Discovery Service, Summon, Google Scholar, and Conventional Library Resources.
Bert legde de Discovery langs de meetlat en bekeek de situatie in Nederland – discoveryland.

Opmerkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s