Tweede ervaringen met de Galaxy Tab 2 10.1

5 Reacties

Je kunt een Samsung account opzetten -en ooit heb ik dat gedaan waarschijnlijk- maar als ik mijn email adres intik zegt hij dat t niet geldig is … dan maar niet.
De handleiding is in elk geval wel gewoon van de site te downloaden.

Muziek
Het schakelen tussen de verschillende onderdelen via de ‘recent apps’ gaat heel soepel, ik heb alleen nog niet uitgevonden hoe de muziek aan de gang te houden terwijl je iets anders doet.
Bij de SGT7 duurde het ook even voor ik achter dat ‘digital frame’ was, maar dat zie ik hier niet op en ik vrees dat je hier, net als bij de Sony, eerst de muziek naar de tablet moet overbrengen. De muziekjes in Dropbox kun je afspelen, maar hij houdt er meteen mee op als je dat niet als actieve app houdt.
Het geluid is echt heel behoorlijk door die twee speakers langszij: zie die grijze 5 cm lange ‘streepjes’  links en rechts aan de weerszijden bovenaan.

Een  van de nieuwe opties is dit:

Samsung TouchWiz adds small flourishes with big impact. We continue to be fans of the arrow icon in the bottom system bar, which calls up helpful Mini Apps such as Calculator, Alarms, Email and Task Manager that open above the currently opened app. You can have up to seven apps in the system bar, but you can’t use it for third-party apps.

En een van die mini Apps is een MP3 speler.
Je kunt de MP3-tjes uit Dropbox exporteren naar de SD card (dat is gewoon de vaste schijf) en als je ze dan via de  MP3 speler afspeelt kun je wel multitasken.
Daar baal ik wel wat van: een cloudwerker wil ze helemaal niet moeten downloaden op de device die net voorhanden is, maar laten staan waar ze staan en daar gebruiken. Bovendien lopen je apparaten zo vol met allemaal dubbele dingen, en kost dat weer beheertijd. Bovendien dwingen ze je zo weer te kiezen voor een device met een grotere opslagcapaciteit, die weer duurder is en je eigenlijk niet nodig hebt.
Als je trouwens een mp3-tje exporteert naar Drive, doet hij dat wel, maar hij wil ze dan afspelen via Spotify  -blijkbaar zijn die gekoppeld- …  en als je inlogt bij Spotify doet hij verder niets. daar heb  je ook niet veel aan zo.*

Camera
De camera heeft maar 3 megapixels, en is volgens de reviews niet heel geweldig, maar is helemaal niet zo slecht als ze zeggen (zie hieronder) je kunt in elk geval zien wat t voorstelt en dat is toch belangrijkste voor zo’n tablet die je verder daar helemaal niet voor gebruikt:

Apps
Je kunt folders maken om de apps in in te delen.
Sommige apps kun je er niet op gebruiken: Paper Camera bijvoorbeeld, en Handy Scanner. Dan kun je ze ook niet downloaden: Google play herkent het apparaat waarmee je de site benadert blijkbaar ook.
Er zit Polaris op en dat is een acceptabele manier om niet al te ingewikkelde Office documenten te bewerken.

Alle apps doen het trouwens prima op de SGT10. Door het lichte gewicht is hij ook prima -portrait- als e-reader te gebruiken, al is hij iets aan de grote kant daarvoor.
Met Boekenbol heb ik hetzelfde gedonder als met de Sony: meer dan de helft van de boeken wil hij niet downloaden vanwege de Adobe ID-identiteitscrisis. Maar dat ligt niet aan het apparaat.

Conclusie
Kan alleen maar beamen wat de meeste reviews zeggen: het is in de middenmoot een topper. Hij kan geen spectaculaire dingen maar dat hoeft voor mij ook niet; hij doet waar ik hem voor nodig heb.
Het prachtige scherm doet heel plezierig aan, het geluid en de batterijduur zijn heel acceptabel en verder is het echt een ‘lichtgewicht’: ik ben er blij mee.

Zie ook de eerste ervaringen

* Update 30 mei:  Aanvankelijk wilde spotify niet opstarten: de volgende dag wel. En dan blijkt dat de spotify muziek inderdaad op de achtergrond afgespeeld kan worden, terwijl je wat anders aan t doen bent. Mooi zo.

(NB: met die reclame hieronder heb ik niets te maken)

5 thoughts on “Tweede ervaringen met de Galaxy Tab 2 10.1

  • Niet: dit soort apps kun je niet verplaatsen.
   Maar ze nemen ook niet veel plaats in , in tegenstelling als apps als de ‘Vogels van Nederland’;-) .

   • Dank je voor je reactie. Weet je of er wel apps zijn die je kunt verplaatsen of is de sd kaard alleen bedoeld voor foto’s en ander soorten bestanden?

   • Misschien zijn er apps die je kunt verplaatsen, maar die ken ik niet. Apps zijn immers soort programma’s : die heb je ‘dichtbij’ het centrale systeem nodig om een opdracht uit te voeren.
    Meestal nemen apps zelf niet zoveel plaats in en zijn het idd bestanden als muziek, foto’s, eBooks die je op sd kaart zet.

 1. Helder. Ik snap alleen niet goed waarom het bij de smartphone dan wel kan, maar goed het is dan niet anders.

  Ben jij verder nog steeds tevreden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s