Eerste ervaringen met de Samsung Galaxy Tab 2 10.1

16 Reacties

Ik loop al een poosje over de nieuwe Galaxy Tab 2 10.1 (SGT2 10 inch) te broeden en gisteren liep ik toevallig bij Dixons binnen om te vragen of hij er al was en ja, hoor, net die dag binnen gekomen.
Alleen de WiFi versie is beschikbaar, de 3G nog niet.
Dan deze maar, de 10 inch is toch bedoeld voor thuis gebruik, en dat scheelt vast weer in de kosten 😉 .
De reden om voor deze Galaxy Tab te kiezen -en niet voor de Asus bijv-  zit hem in het scherm, het verbeterde geluid en het lage gewicht.

Uiterlijk

Hij is een fractie smaller dan de iPad 2, iets langer en een stuk lichter.
Maar verder hebben ze hardwarematig beslist wat van elkaar weg


De Sony S weegt ongeveer hetzelfde en is iets kleiner, maar heeft natuurlijk een hele andere vorm.
Voelt ook anders aan.

  

Eerst opladen.
Dan zet je hem aan, hij zoekt WiFi, daarop inloggen, verbinding met browser maken en inloggen met je Google account.
Dan start hij : prachtig scherm, kan niet anders zeggen, maakt me helemaal blij.
Linksonder standaard (meedraaiende) knoppen:

 • back,
 • home,
 • openstaande apps,
 • screendump,
 • context afhankelijke opties.

Vooral die screendump knop maakt t leven een stuk gemakkelijker, niet spastisch twee knopjes moeten in drukken waarbij je soms je pagina kwijt bent.
De back knop mis ik ook aldoor zo op de iPad.

Standaard krijg je vier widgets op je beginscherm:

 • het weer,
 • een heel mooi filmpje dat ‘Moments of every Day life’ heet (maar wat heb je er verder aan?),
 • Yahoo news dat Nederlandse nieuws niet kan vinden (weg ermee)
 • en een muziek widget. Muziek draai ik ook niet zo vaak dus die kan ook weg.

Verwijderen van icoontjes op Android is standaard naar beneden vegen, maar dat werkte niet. Vreemd, hoe kom je er dan af?
Na even opletten blijkt dat je naar boven moet vegen. Aja.

Apps
Vlak na starten zie ik de notificatie van allerlei downloads langs komen : een heleboel apps -niet allemaal- worden meteen geïnstalleerd, dat is handig want standaard heb ik er zo’n kleine 100 in gebruik. Waarom dan niet allemaal is me niet duidelijk, maar de meest gebruikte zijn er en de rest nog handmatig installeren. Of niet natuurlijk.
Het toetsenbord vond ik wennen tot ik me realiseerde dat de Swiftkey weliswaar gedownload maar nog niet geïnstalleerd was.
Dat geldt natuurlijk ook voor de andere apps, nog even inloggen.

Er staat een widget ‘Suggest’ op: daarmee geeft Samsung suggesties voor populaire of handige apps. Maar dat zou een stuk beter werken als als ze rekening hielden met wat er al geïnstalleerd is: weg ermee.
De standaard icoontjes onderaan kunt je gelukkig vervangen door die van apps die je er zelf op wilt hebben. Het een beetje een rare keuze die ze gemaakt hebben: Reader Hub en Game Hub en Google maps. Mij lijkt dat het handiger ware om daar Galerij neer te zetten of Mijn bestanden en Gmail.
Het was bijv even zoeken naar de screencaptures : die staan niet in een aparte al zodanig benoemde map, maar onder Pictures je moet t maar bedenken.
Dat wordt nog even puzzelen om de schermen handig in te delen.

Rechts boven staat het icoontje ‘hier zijn de apps’ en dan heb je een tabblad met Apps en een met Widgets. De apps staan er in tamelijk willekeurige volgorde bij, maar mogelijk is daar wat aan te doen. Je kunt ze alfabetisch laten zetten. en blijkbaar verbergen, maar dat moet ik nog uitzoeken.
Boel veel widgets, leuk, en je krijgt er ook een thumbnail bij: dat heeft de Galaxy Note niet, en dat maakt de keuze daar vaak wat lastig.

Verder
Het scherm lijkt iets minder gevoelig dan dat van de Galaxy Note.
Grappig is wel dat ik de scheve stand van de Sony S mis : de SGT10 plat op tafel lijkt achterover te vallen.

Het geluid is inderdaad het aardig, maar dat kan ik niet laten horen natuurlijk….

tot zover de eerste indrukken, wordt vervolgd...

16 thoughts on “Eerste ervaringen met de Samsung Galaxy Tab 2 10.1

 1. Pingback: Tweede ervaringen met de Galaxy Tab 2 10.1 | Dee'tjes

 2. hoi

  Ik heb een vraagje. Ik heb deze tablet galaxy tab 2 pas maar is er ook een andere manier om apps te kopen dan met credit cards want die heb ik niet.

  alvast bedankt mieke

 3. Hoi Dymphie

  Ja hier heb ik wel wat aan en bedankt voor het antwoord.
  Ik heb nog een andere vraag kun je ook windows 7 downlouden op de galaxy tab 2.
  Ik vraag dit omdat mijn zoon graag roblox speelt en dit nu niet kan.

  Alvast bedankt voor het lezen gr mieke

  • Hi Mieke,

   Windows is een ander besturingssysteem dan Android.
   Dus je kunt geen Windows downloaden op een Android of iOS tablet.
   Wil je een bepaalde game spelen, dan dient daar een app voor te zijn.

 4. Hoi Dymphie

  Ja dat dacht ik al. En de tip die je mij heb gegeven van die visa cart die werkt dus wel. Ik heb er vandaag eentje gekocht en hij kon het spel kopen van de simulatie treinen. Dus het word gewoon sparen voor een andere laptop. Maar hier is mijn zoon ook erg tevreden over . Dus nogmaals bedankt voor de tip.

  gr mieke

 5. Hallo,
  Ik heb me juist een Galaxy tab2 10.1 aangeschaft en ben dus vovop aan het uittesten oe het allemaal werkt.Wat ik niet in orde krijg is het plaatsen van e books op de tablet die aangekocht zijn bij Bol.com.Wie heeft hier de oplossing voor en helpt me verder.

  Bedankt op voorhand André

 6. Hallo , ook ik heb de galaxy tab2 10.1 ik wil een mapje foto s van mijn pc erop zetten , kan ik die als mapje erop zetten of kan ik een nieuwe map maken en daar de losse foto s inplaatsen ?Zoja hoe maak ik een nieuwe map aub ?

 7. mijn vriendin heeft de tab en ik gebruik m allen voor games…een hoop van deze games heb je facebook nodig…kan ik eventueel mijn facebook account toevoegen (mijn vriendin heeft daar ook een account) als 2e account dus…ik krijg het niet voor elkaar….

 8. Hallo,
  Ik heb bij mijn samsung galaxy tab 2 een key board.
  Wanneer ik een bericht wil versturen kan dit niet door op enter te drukken.
  (Hoe) Kan ik dit veranderen?

  Ann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s