Eerste ervaringen met ICS voor Galaxy Note

2 Reacties

Vandaag was hij er ineens en verscheen de link naar de langverwachte update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)  bij mijn Notifications. Een behoorlijk zware download van ruim 400 MB, maar gelukkig had ik een WiFi bij de hand en werkte de installatie vlot via OTA (complimentje Samsung!) .

Een tegenvaller was dat daarna al mijn schermindelingen weg waren: de applicaties  en widgets waren er allemaal nog wel aanwezig, inclusief alle instellingen gelukkig, maar ze waren van de schermen gewist en die schermen zagen er weer uit zoals ik hem kreeg. Het was nog een gedoetje om dat weer naar mijn eigen smaak en wens in te richten.

Het standaard lettertype is wat gewijzigd, iets hoekiger geworden.  De Accuweather widget heeft een lettertype dat er niet uitziet, maar al snel realiseerde ik me dat ik de Beautiful weather widgets daarvoor gebruik: even zoeken welke ook al weer.

Eerder zag ik de video over de Samsung Galaxy Note: Ice Cream Sandwich walkthrough, maar de officiële update ziet er echt heel anders uit, en dat zeggen ze ook op hun blog Official ICS starts rolling out for the Galaxy Note .
Een aantal opties in de  film getoond werken in de officiële update niet zo:  ik zie bijv geen mogelijkheid voor een ‘Facial recognition‘: wel een beveiliging met een patroon of een wachtwoord, wat er daarvoor ook al was trouwens, en dat werkt nog steeds (gelukkig).
Ook de icoontjes onderaan zijn niet zo flitsend als in het filmpje: dat zijn dezelfde als daarvoor.

De Demo van de Galaxy Note (ICS) Premium Suite (video) geeft ook hele blitse beelden van wat je er allemaal mee kan, maar ik zie die hele Suit niet.  Tuurlijk kun je met de S pen wel screencaptures maken en daarmee in memo’s tekenen, plaatjes erin zetten en zo, maar noway zo vlot als in dat filmpje. Of ik moet er nog flink op oefenen.

De Gmail optie is wel aardig veranderd: de layout ziet er een stuk beter uit, al merk ik dat het tweede mailtje van iemand die er twee vlak achter elkaar aan mij gestuurd had, niet getoond werd toen ik er een Reply op wilde doen.

Het lijkt eigenlijk zo weinig veranderd dat ik me toch wel moest vergewissen of het echt 4.0 was, maar ja, dat is echt zo.

Bij de instellingen kun je inderdaad zien dat er een aantal opties aan toegevoegd zijn, een ervan bijv een widget voor het batterijverbruik.

      

En dat batterij verbruik baart me inderdaad zorgen: rond 12.00 vanmiddag had ik de update klaar (en was de batterij 86% vol0, om 17.00 was-ie leeg …  Het is wel te hopen dat deze versie niet meer verbruikt dan daarvoor.

enfin , verder spelen: wordt vervolgd

2 thoughts on “Eerste ervaringen met ICS voor Galaxy Note

  1. Pingback: De ICS is weer van de Galaxy Note af… | Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s