Bibliotheken en het Digitale Leven in Februari 2012

Laat een reactie achter
Een BNer krijgt een ongeluk met vreselijke gevolgen, nare echtparen grijpen het nieuws en een kwaliteitskrant verlaagt zich tot rioolljournalistiek: we hebben het er even niet over.
Niet vergeten: 1 maart is het Nationale Complimentendag. Het is een drukke maand geweest: dit is wat er in de filter is blijven hangen.
Bibliotheek
Na ruim vijfentwintig jaar geen Online Informatie Konferentie Nederland meer (NVB)  Toch beetje jammer, ik ben er vaak geweest, maar nu hebben we wel het Library Camp NLmet een cakecamp en al: een heuse unconference. Helaas bestaat de (heel lelijke, maar o zo uitgebreide) Library Related Conferences list niet meer. Er is nu wel de The Library-Community Conferences and Events Site dus er gebeurt van alles, al vindt Erwin dat we wat aan het Knikkebollen zijn.
Databases
Digitale leven / internet  / websites
Veel heel veel over e-books en of dat nou wel of niet handig, leesbaar, voordelig, zinnig ,toekomst vast etc is. De KB heeft er in elk geval tienduizenden e-publicaties te leen. Vakblog geef tips over Ebook Library boeken lenen en downloaden op je tablet  en over Hoe lees ik ePub met beveiliging: een handleiding. FairPlay-beveiliging van Apple iBooks voor het eerst gekraakt  iBooks DRM nu ook gekraakt. Goed nieuws als je een duurzame privecollectie met ebooks wil hebben

Google
Vanaf 1 maart gaat de nieuwe privacy regeling van Google in How  to Remove Your Google Search History Before Google’s New Privacy Policy Takes Effect (Electronic Frontier Foundation)
Research
Research en de Elsevier boycot
Web 2.0
Zoeken
Opmerkelijk:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s