Bibliotheken en het Digitale Leven in Januari 2012

1 Reactie
In 2012 is de  Supervulkaan (gelukig) nog niet ontploft en Skepsis wijdt een uitgebreid artikel aan  de Mayakalender maar daarna zakt de 2012 apocalytische hoos weer af. Als de regering zich dan niet schaamt,  over  meebetalen aan behandeling ouderdomskwalen doen wij het wel plaatsvervangend. Maar daar gaat het niet over, we hebben het over (een klein beetje van) onze topics uit januari:

Bibliotheek

Eric Sieverts -wie kent hem niet- nam afscheid. Hij krijgt een Digitaal Gastenboek en Ecobibl deed verslag van het Afscheidssymposium waarvoor ik helaas verhinderd was.
Algemeen advies: Why Every Professional Should Consider Blogging en BiblioFuture ontwikkelt zich ook leuk: in de gaten houden dat blog, gemaakt door een aantal collega’s van ons. Trouwens Tenaanval zegt De bibliotheek heeft wél toekomst en gelijk heeft ze.
Databases / programma’s
Digitale leven / Internet
Websites op zwart, Clay Shirky op TED geeft aan Why SOPA is a bad idea. Gedoe over  PIPA en SOPA: producten van de lobbyisten die wet komt er (voorlopig) dus niet: Congress puts brakes on anti-piracy bills (Reuters)  maar de toon is gezet
Copyright is not an absolute. Potato chips are absolute…. Fair use permits scholars to do their thing, permits those that would do parody or commentary or comparison to be heard. I’m not talking about taking someone’s work to make it into a poster or some sort of endorsement–I’m talking about the need for us to be able to comment on each other’s work.
Google
Big G is van zoeken een puinhoop aan het maken. Iedereen klaagt: Pandia:  Google+ is Everywhere! ‘google is sacrificing the quality of its search results by including links to inferior content on Google+’ RWW:  Is Google Unwiring the Web for Google+? Danny Sullivan’s aankondiging zijn aankondiging Google’s Results Get More Personal With “Search Plus Your World daarna: Real-Life Examples Of How Google’s “Search Plus” Pushes Google+ Over Relevancy  (en How Rick Santorum Is Making His “Google Problem” Worse) . Phil Bradley: Why Google Search Plus is a disaster for search.
Google+ heeft 90 miljoen gebruikers zegt Nu.nl, accounts zullen ze bedoelen, dat is niet hetzelfde …
En hoe komt je er af: How To Switch Off Google’s Search Plus Your World Permanently (State of search) Internet News: Browser addon for searching Google  ‘this looks very handy for depersonalizing Google search results’.
En hier zijn we ook allemaal mee doodgegooid: Grote veranderingen in privacybeleid Google

Research
En of SOPA en PIPA niet genoeg zijn, wat doen de uitgevers?  Academic publishers have become the enemies of science (guardian) Wat zijn ze toch aan t doen? Research Works Act attacks data dissemination too (Research Remix)  ze krijgen de wetenschappers boos  The Cost of KnowledgeResearchers taking a stand against Elsevier’. Maar of dit  gaat  lukken …?
On academic publishing, open acces & Elsevier
Web 2.0
Het is Tumblr of Delicious-met-plaatjes, voor mij hoeft t niet, maar het is helemaal in:  Het nieuwe pinnen met Pinterest (Vakblog)
Zoeken
Grappig / interessant / opmerkelijk:

One thought on “Bibliotheken en het Digitale Leven in Januari 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s