Mobiele apps: Taptu – stukje voor IP

Laat een reactie achter

Share en andere opties bij Taptu

Voor de  IP gaan we (Alice Raymond en ik) in 2012 een aantal apps voor tablets reviewen, zowel voor Android als voor iOS.

Het grappige is dat je er weer eens anders naar kijkt wanneer je dat voor een blad doet dan wanneer je er alleen zelf mee werkt.
Zo ben ik ook op al mijn tablets naar de betreffende app gaan kijken: en dan zie je ook kleine verschillen.
Ik ben ook naar Pulse gaan kijken: de app die Raymond zou reviewen. wat ons opviel is hoe ze allemaal op elkaar gaan lijken.

Meest in het oog springende verschil aan de toepassing van deze app -Taptu- tussen iOS en Android is dat je een GR bundle wel gemakkelijk als een geheel kunt op nemen in de Android versie, maar dat dat bij de iOS niet lukt: dan zit je aan individuele feeds.
Sowieso  is dit een app voor niet heel erg veel feeds trouwens, als je er veel hebt neem dan liever Feedly.

We hebben maar 200 woorden voor de review, dat valt niet mee!

Ingestuurd voor het Januari nummer:

TAPTU (Android/iOS)

Taptu  “DJ your news”  is een gratis app waarmee je nieuwsfeeds op je scherm kunt presenteren in een zelf gewenste mix, vandaar dat DJ in de ondertitel.

Je krijgt horizontale rijen vierkante blokjes met elk een eerste regel  tekst op je scherm die je naar links kunt ’wegvegen’:  letterlijke informatiestromen. Klikken op een blokje leidt je naar het betreffende bericht op de Taptu site en vandaaruit desgewenst door naar de browser.
Rijen kun je naar voorkeur verplaatsen, als gelezen aanmerken, groter maken of zelfs delen.

Twitter, Facebook en/of Linkedin kun je erin laten lopen en ze bieden standaard een aantal titels aan die je kunt opnemen in je mix. Vanuit  Google Reader  kun je met een klik tot max 100 individuele feeds toevoegen en in de Android versie hoef je zelfs geen toegang tot GR te geven:  de URL van een bundle  volstaat. Afzonderlijke RSS feeds opnemen kan ook.
Berichten kun je sharen, toevoegen aan Instapaper/ReadItLater, en  per ‘stream’ doorzoeken.

Het is flexibel, werkt eenvoudig en is geschikt om op een wat grotere tablet een relatief beperkte hoeveelheid (ca 100) kanalen op een visuele manier te tonen en bij te houden.

https://market.android.com/details?id=com.taptu.streams&hl=en

Waardering (op een schaal van 5) : 4

Taptu met de Galaxy Note

en de DJ kant:

Menpaneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s