Ervaringen met de Galaxy Note (vervolg 1)

1 Reactie

De Note is echt dagelijks gereedschap, je gebruikt hem meer nog dan een telefoon alleen, omdat je er ook  acties mee kunt uitvoeren waar je anders een tablet of PC voor nodig hebt.
Bellen ermee gaat prima, en het batterijverbruik valt ook reuze mee. Je moet hem wel elke dag opladen.
De camera is erg goed: zelf bij weinig licht krijg je heel acceptabele foto’s.

Elke keer weer ben ik blij met het prachtige scherm: omdat dat zo scherp gestoken letters geeft, kunnen ze ook kleiner zijn.
Dat is plezierig met lezen en filmpjes kijken, maar daarmee is het effectieve oppervlak van de Note (5,3 inch) ook bijna net zo groot als dat van de Galaxy tab van 7 inch.
Zie hieronder ter vergelijking een  Screendump van de Note en daaronder een van de Tab

Taptu met de Galaxy Note

Taptu met de Galaxy Tab

Polaris Office
Infraware biedt Polaris Office aan, een Mobile Office Suite. Dat is best een redelijk systeem voor tekstverwerking: je kunt de documenten ook opslaan als Word 2003 of 2007. Excel kan hij ook aan, PDFs kun je ermee lezen, en PPT ook, al heb ik dat laatste nog niet geprobeerd.
Polaris is voorgeïnstalleerd op de Note, je kunt hem niet van de Market halen.
Niet gek, geen betaalde versie van Documents-to-go of zo nodig.

Samsung Apps
Samsung biedt een selectie apps aan waarvan het me een beetje onduidelijk is waarom ze de ene wel in hun lijstje opnemen en de andere niet. Grotendeels zijn het apps die gewoon in de Market ook verkrijgbaar zijn, en soms moet je er ook evengoed voor betalen. Het zou nog te begrijpen zijn als ze die gratis aanboden 😉 . Je moet toestaan dat er apps geïnstalleerd kunnen worden die niet van de Market zijn, en dat doe ik niet graag, dus dat zet ik snel ook weer uit.
ezPDF light bijv is daar 1.10, en die is niet in de market verkrijgbaar. De echte versie is ruim drie dollar maar die heb ik al, en er zitten er verder geen bij die ik graag zou willen, dus dat verder niet uitgetest.
Wel interessant zijn natuurlijk de apps speciaal voor de Note gemaakt, maar die zijn nu niet  zo gemakkelijk te vinden: dat is voor de komende weken. Sudoku Note is er een van: Sudoku puzzels oplossen met behulp van de S pen (stylus). Die puzzels zijn trouwens maar op een enkel niveau, dat maakt het ook nogal beperkt.

Kies Air
Met de Kies toepassing op de Galaxy Tab was ik niet zo onverdeeld gelukkig, maar deze Kies Air is een ander verhaal: hiermee kun je de telefoon online synchroniseren met een PC of zelfs een Mac. Als je maar op dezelfde WiFi zit. Zie een review met de Galaxy S op de Note werkt het hetzelfde. (Demo met een Mac)
Werkt met alle webbrowsers.
Hiermee krijg je een scherm op je PC vanwaar je filmpje of foto’s (of andere bestanden) op je telefoon staan kunt zien of muziek af kunt spelen. Je hoeft niets te installeren.
Reuze handig.

Onderweg
Je kunt natuurlijk de standaard Navigatie gebruiken om je route te vinden, en hebt geen TomTom nodig. In Nederland tenminste, daarbuiten moet je wat voorzorgen nemen.
Ik stuur vaak een Glympse, erg leuk om de ander te laten zien wat de route is die je aflegt. Je krijgt de snelheid waarmee je je voortbeweegt ook in beeld, heel grappig. Terwijl de Note de GPS gegevens doorgeeft kun je er andere dingen mee doen.
Zelf luister ik onderweg vaak naar een gesproken boek uit de Librivox collectie bijv: daarmee haal je je klassiekers weer eens op tijdens saaie autoritten. En dan is dat oplaadkabeltje in de auto is ook wel handig: Glympse zendt niet uit als de spanning van de batterij te laag is.

WordPress app
Na de laatste update van de WordPress app heeft de Note wat last van de basis kopieer-knip-en-plak functie van Android: het is wat lastig precies aan te geven waar je wilt editten, en allerlei zaken worden onderstreept zonder dat je dat wilt en de links die je maakt worden doorgezet naar de gehele regel. Met de Sony had ik daar geen last van, maar zoals gezegd, mogelijk ligt dat aan de laatste update.
De drafts worden wel meteen online gezet, dat is op zich wel plezierig, maar nu ik naar de desktop versie kijk zie ik dat er een geplande publicatie datum bijstaat:  om tien over dire vanmiddag. Ik weet niet of ik daar nou zo blij mee ben: hou liever zelf in de hand wanneer ik vind dat een post klaar is om gepubliceerd te worden.

Dus doe ik dat nu maar even handmatig … wordt vervolgd!

De eerste post

One thought on “Ervaringen met de Galaxy Note (vervolg 1)

  1. Pingback: Een klein jaar ervaring met de Galaxy Note N7000 « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s