Bibliotheken en het Digitale Leven in November 2011

2 Reacties

De Hema was jarig en heeft/liet het taartsgewijs geweten, Rathenau heeft  Aandacht voor biosecurity, Bleker niet voor de natuur,  Youp en Govert zijn deze regering beu, en Karin Spaink  Pink Ribbon … och och.. maar daar hebben we t even niet over.
Voor dit maandoverzicht heb ik Storify en Scoop-it geprobeerd, maar ik vind t niks … dan maar ’n traditioneel lijstje: wat is er blijven hangen, ook allemaal -en zelfs nog meer- via deze link.

Bibliotheek
Over het goedbezochte NVB jaarcongres is elders veel over geblogd en getwittert. Marcel Morig vindt dat je maar thuis moet gamen en hij heeft een punt. En een rake Mijmeringen van Fabje rennt: Praat met je klanten, niet alleen met elkaar

Logo Biebkracht - Pieter Offermans

“Bibliotheken moeten meer zijn dan een doorgeefluik. Ze moeten aanwezig zijn in het publieke debat over de informatiesamenleving.”
Databases
Digitale leven
Google
Google wijzigt per dag wel iets: belangrijk was in elk geval Google Scholar Citations Open To All (google blog) Wowter kwam meteen met How Google Scholar Citations passes the competition left and right en Jeroen Bosman met uitleg ook over het verschil met WoS en Scopus. Een h-index van 6  is de blogpost van Zeemanspraat: Google Books word er nu -terecht- bijgeteld. De optie is nog niet in de .nl versie trouwens. Sommigen gaan meteen ver en maken een Wordcoud An R function to analyze your Google Scholar Citations page.
Aangekondigd is ook dat de zwarte balk bovenaan gaat verdwijnen en opgevolgd wordt door een mouse-over van het logo: maar dat is er nog niet.
Internet
Research
Web 2.0
Zoeken
Opvallend

2 thoughts on “Bibliotheken en het Digitale Leven in November 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s