Mobiele Apps: Feedly, de Flipboard voor Android

8 Reacties

De meest gebruikte / geliefde app op de iPad is volgens mij Flipboard. Dat vond ik echt een gemis op de Android.
Dus maar eens om zoek.

Pulse news wordt dan aanbevolen: daar krijg je een stroom nieuws feeds in de horizontale breedte van je scherm. Het heeft wel iets van Flipboard, maar maar komt erg Amerikaans en commercieel over.
Je kunt je Google Reader feeds wel invoeren, maar maar dan worden het veel rijen onder elkaar: daar is wat aan te doen door er eerst ‘bundles’ van te maken,  maar dat is teveel gedoe.
Bovendien geef je ze rechten op je Facebook account bijv. Op mij kwam het niet zo prettig over, al oogt het beter dan Taptu.

Taptu geeft je de mogelijkheid om feeds te ‘merge ‘ tot een combinatie feed.
Dat vond ik wat plezieriger en overzichtelijker, maar al zag het scherm er niet zo mooi uit. Maar je kunt er meer aan knutselen.

Toch was dat het allemaal niet…

Enter: Feedly
Feedly bestaat al een poosje en op een of andere manier deed de naam van Feedly me aan iets anders denken, dus dat liet ik te lang liggen.
Ten onrechte naar al snel bleek: deze app komt echt heel dicht bij Flipboard!
Er is een Android app, een versie voor Firefox, en er is  er ook een voor de iPad.
De app leest je Google Reader account in, en heeft daarnaast een hele selectie nieuwsfeeds zelf aan te bieden, net als Flipboard.
In de Firefox versie kun je je ‘social feed’ inlezen: Twitter en/of Facebook timeline.
Dat heeft de app niet, maar maar ik heb wel de indruk dat er bij een volgende versie wel aan zal komen. Och, maar Seesmic voldoet prima.

Wat heel plezierig is, dat Feedly zo gesynchroniseerd is met GR dat de items daar, wanneer je dat wilt -en het bij de settings de hebt aangegeven-  als gelezen worden aangemerkt zodra je de pagina naar links veegt. Dat heeft volgens mij Flipboard niet.
Het is een mooi en overzichtelijker scherm, iets minder kunstzinnig uitgevoerd dan Flipboard, maar t bevalt me heel goed.
Met name op een wat grotere scherm komt het beter tot zijn recht dan op een telefoon of een kleinere scherm als van de Galaxy Tab 7 inch.

Feedly (image blog Louis Gray)

Vanuit het overzicht klik je desgewenst door naar de full-texf, of zo je wilt de website zelf en op elk nivo kun sharen met wat voor programma je maar wilt :Twitter, Facebook, mail, al je apps zijn beschikbaar.
Een aanrader,  zoals Geek zegt:  Feedly makes me happy.

8 thoughts on “Mobiele Apps: Feedly, de Flipboard voor Android

 1. Ik zie dat je een foto heb gemaakt van je scherm. Met de iPad kan je ook screenshots maken door de home + power knop tegelijk in te drukken en snel weer los te laten (de foto komt dan in de Photos app). Misschien heb je ook zoiets voor Android?

 2. Hi Bruce,
  Screenprints zijn altijd een probleem op de Androids, helaas.
  De enige die dat goed heeft geregeld is Samsung met de Galaxy Tab.
  En die heeft er zelfs nog een app voor ook 🙂

 3. De galaxy tab doet het ook met de power en back toets. Maar ik vind de app handiger: soms is het programma waarmee in zit zo snel dat je al ‘back’ bent voor de Screen Capture is gemaakt. 🙂

 4. Ik denk dat Dymphie dat ook bedoelde (ik las het als: “en _zelfs die_ heeft er _nog_ een app voor nodig”). Maar de iPad heeft ook zijn nadelen hoor.

  Één van die nadelen is het moeilijk maken om boeken etc. zonder iTunes over USB te kopiëren. Terwijl dat de normaalste zaak van de wereld hoort te zijn. Niet leuk voor ons Linux gebruikers, waar iTunes dus niet op draait. Uiteindelijk heb ik pas na een paar uur uitgevonden hoe je zonder iTunes boeken op je iPad kan krijgen. Dan denk ik wel even, had ik dat ding nou maar niet gekocht.

  En ook het feit dat je apps niet makkelijk kan aanpassen (denk userscripts/userstyles) is erg jammer. Ik zou bijvoorbeeld graag Flipboard (wat inderdaad een mooie app is) met functionaliteit willen uitbreiden om gemakkelijk bepaalde blogs/auteurs te verbergen. Ach ja…

  • Ben nu aan rommelen met de Sony S. Die heeft ook een mal beleid… Alle files moet je r perse met filetransfer op het apparaat zetten, maar anders kan ie ze niet lezen,( met de Reader en de interne Music Player bijv.)

   Dus downloaden via dropbox gaat niet.
   Met mijn iPad kan dat downloaden via dropbox wel heel goed, heb je dat wel eens geprobeerd? Dan heb je itunes helemaal niet nodig. 🙂

   • Dropbox is fantastisch. Gebruik het al tijden om de bestanden van mijn Ubuntu desktop veilig te stellen in de “cloud”. Alleen gebruik ik nog de gratis versie waar je maar 2GB ruimte heb en ik zit al op 65%. Ik wou dan niet nog eens 500MB aan PDFs erin gooien (om ze later weer te verwijderen). Ook is mijn upload snelheid niet heel erg fantastisch.

    Het is mij trouwens helemaal niet duidelijk waar Dropbox (of Adobe Reader) PDFs die je opent lokaal op de iPad opslaat. In het bestandsysteem dat kan worden gemount m.b.v. libimobiledevice zijn ze i.i.g. niet terug te vinden.

    De methode die ik nu gebruikt houdt in dat je PDFs via USB in /Books gooit, waarna je een XML bestand genaamd /Books/Books.plist bewerkt om ervoor te zorgen dat ze in iBooks worden opgenomen. Dat is op zich nog wel te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s