En hoe zit het nu met de Samsung Galaxy Tab?

2 Reacties

Een jaartje geleden is het nu dat de Samsung Galaxy Tab 7 inch uitkwam en ik ervoor bezweek en sindsdien heb ik hem bijna dagelijks gebruikt, en daarvan regelmatig verslag gedaan.
Een paar maanden geleden had ik de indruk dat hij sleets werd,  belachelijk natuurlijk na een half jaar, maar de halfwaardetijd van die apparaten is niet groot. Dus op zoek naar naar een vervanger. Daarmee kwam de iPad binnen en omdat ik daar niet onverdeeld gelukkig mee was al snel de Sony S.
Die twee grote tablets hebben de 7 inch Galaxy wat op de achtergrond gedrongen maar vorige week er maar weer eens mee aan de slag gegaan.

Wat was er eigenlijk mee aan de hand?
1) hij bevroor steeds, soms meerdere keren op een avond
2) de batterij was af en toe  ineens leeg, ook als hij niet gebruikt werd.

Vanwege reden 2 vreesde ik eigenlijk dat hij het niet lang meer meer zou doen. Misschien dat er intern een soort sluiting is… ?
In elk geval kun je daar weinig aan doen.

Reden 1 daarentegen wel: beetje zoeken op internet levert al snel op dat, als als hij bevriest,  je er apps af moet halen: teveel apps geven dat verschijnsel.

De MMM had ik al meteen weggehaald omdat dat van de het begin af aan niet best ging.
NU.NL gaf soms ook aanleiding tot vermoeden dat er iets niet goed wat.
En verder al!e apps kritisch bekeken of ze nog gebruikt werden…. ik probeer nog weleens wat en als je niet oppast loopt je apparaat snel vol.
Ik heb alles eraf wat niet echt nodig was.
En dat scheelt weer behoorlijk.
Hij bevriest nu niet meer en loopt minder snel leeg.

Wat gebruik betreft : het is echt een ander apparaat dan die grote 10 inch schermen.

Bellen
Je kunt er echt mee bellen en je hoeft hem niet eens tegen je oor te houden: je praat ertegen. Dat staat raar dus doe ik dan ook alleen binnenshuis. Voor buitenshuis heb je een oortje -zo nodig.
Ik ken mensen die niet zowel een foon als een tablet willen meeslepen, en dan is dit ideaal.
Ook door het formaat.

Formaat
Hij is echt maar half zo groot, daarmee heeft hij ook een andere bruikbaarheid.
Uiteraard kun je alle tablets gemakkelijk meenemen, maar de ene wat gemakkelijker dan de ander.
Hij is wat te groot om in je zak te stoppen,  maar de Galaxy 7 past prima in een (dames)tas: de iPad en de Sony S hebben net zo’n tasje nodig als een kleine notebook.
Vanwege het formaat hou je hem ook hem ook gemakkelijk in een hand: de andere twee vergen twee handen, al kan eenhandig gebruik door de vormgeving van de Sony wel wat gemakkelijker dan bij die koele iPad. De Sony en de SGT voelen ook wat plezieriger aan.
Om te lezen is dit een ideaal formaat, niet voor niets zijn de meeste ebooks van dit formaat.
Spelletjes als Angry birds bijv kan er heel goed op gespeeld worden.
Alle apps werken er goed op, en je hebt zelfs een Screen Capture!

Wanneer niet?
Voor uitgebreider typen -bloggen,  notulen maken- kun je beter een grotere nemen of een laptop, daarvoor is de 7 inch niet echt geschikt.
En voor thuisgebruik op de bank is de 10 inch prettiger, maar voor onderweg heeft de 7 inch de voorkeur.

Swiftkey X voor Tablets op de SGT:

Swiftkey X voor Tablets op de SGT

Swiftkey X voor Tablets op de SGT

Ervaringen met de Samsung Galaxy Tab 1-10

2 thoughts on “En hoe zit het nu met de Samsung Galaxy Tab?

 1. Ik heb hem nu ook bijna een jaar en ongeveer tegelijk met de iPad in huis gehaald. Ik heb bijna dezelfde ervaringen ermee: de iPad blijft eigenlijk altijd in huis want dat werkt gewoon beter op de bank om daar mijn (A4) tijdschriften en rapporten te lezen, plus natuurlijk alle andere apps die nu eenmaal beter vertegenwoordigd zijn op een iPad/iOS.

  Maar voor onderweg is het perfect. Ik heb dan geen damestas maar hij past perfect (in een robuuste beschermhoes trouwens) in mijn rugzak en fungeert daar als ereader, mediaplayer en twitter device. Het 7″ formaat betekent dat het toetsenbord prima te bedienen is als je de SGT in landscape standje gebruikt door met je 2 duimen te tikken. Ik ben wel overgestapt op Swiftkey X als toetsenbord maar dat terzijde. Ik heb hem elke dag bij me en zeker bij wat langere treinreizen heeft deze mijn absolute voorkeur.

  Dat de SGT nog steeds op Android 2.2 zit, och, dat stoort me weinig. Na jaren Android 1.5 en 1.6 gebruikt te hebben vind ik 2.2 prima voldoen voor de Tab. Ik heb maar 2 kritiekpuntjes die meer achteraf gelden nu ik alle opvolgers van dit apparaat heb gezien: het gewicht is 1 (het is best een bakbeest als je het vergelijkt met tablets of smartphones) en het scherm is 2. Je merkt wel dat het minder respons biedt en ik heb regelmatig dat ik het nog eens moet proberen om iets aan te tikken. Een Super amoled scherm, zoals de nieuwere modellen smartphones, maar ook de Galaxy Note heeft zou een enorme verbetering zijn.

  Dat is het nadeel van een 1ste generatie product, het veroudert nog sneller dan de reguliere gadgets.

  • Dank je Raymond.

   We calculeren vanzelf al een beetje in dat een eerste generatie kinderziektes kan hebben.
   Hoewel… toen ik een half jaar later de iPad 2 kocht vond ik al meteen dat ik aan de initiële keuze voor de SGT een goede had gedaan.
   En nu met de Sony S loop ik ook weer tegen zaken aan waarvan het niet nodig zouden moeten zijn dat ze een probleem zijn.

   De Swiftkey X heb ik ook op de SGT geïnstalleerd, maar dan hou je weinig ruimte over voor de tekst zelf, en landscape moet je nog wel grote handen hebben om met je duimen dat bereik te halen 😉 .
   Deze commentaarbox is wel handig, maar je kunt er geen plaatje inzetten: t plaatje van de swifkey op de SGT voeg ik even aan de blogpost toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s