6e ervaringen met de Sony S tablet

7 Reacties

Teleurgesteld stukje vandaag…

Na de vorig blogpost over het tikken en het toetsenbord, ben ik gevallen voor de suggestie van Raymond om SwiftKey X te gebruiken. Dat gaat inderdaad een stuk sneller.
Met name het bedienen van het gedeelde toetsenbord is nog aardig lastig en vergt een oefening maar ik kan me heel goed voorstellen dat het heel snel gaat als je het goed beheerst.

Muziek
Toch heel irritant dat die muziekjes die gedownload zijn uit dropbox niet opgenomen worden in de Music Player, maar eens in het f*king manual gekeken en je hoor daar staat het gewoon: klik bij setting op ‘update database’ en dan worden ze inderdaad opgenomen in de lijsten zoals het hoort. Hier kun je ze ook afspelen terwijl je wat anders doet. Mooi zo.
Als je een song via Astro afspeelt, maar staat het koptelefoon tekentje in de notificatie box.

Files
Dit is een 16gb apparaat, maar met een aantal apps gedownload en amper andere items erop gezet is er evengoed nog maar 7gb vrij.
Beste is dus een SD kaartje aan te schaffen en alle muziek en documenten voor zover dat kan daarop te zetten. Dacht ik.
Voor 20 euro heb je een 8 gb Sd kaartje (ik herinner me de 125 mb usb nog levendig), die stop je erin en via de interne app ‘file-transfer’ kun je dan muziek, ebooks etc op de SD schijf zetten. Helaas kan de Music Player ze daarna niet meer vinden. Balen.
De manual adviseert een gewone USBkabel met micro Usb te kopen voor connectie met andere apparaten : laptop bijv. Braaf gedaan, blijkt geen van de laptops die ik heb sjoeche te geven! Even speuren op internet en meteen ja hoor, je hebt er een speciale zgn OTG kabel voor nodig!
Nog meer balen.

Reader
Sony een mail gestuurd met de vraag om advies hoe de Reader te activeren: hij herkent de epub formaten niet uit de gedownload files van dropbox.
Hulpvragen moet via de site en je krijgt geen bevestiging of kopie van je mail,  dat is jammer. Na paar dagen een reactie met de vraag of ze via filetransfer waren had ingevoerd. Dat brengt je meteen op de gedachte dat dat uitmaakt en dat blijkt ook het geval.
Daar het kabeltje niet werkte maar ik wel een laptop met SD kaartingang had konden meteen via windows wat mappen muziek en films epubs gekopieerd worden op dat kaartje dat vervolgens weer in de Sony kon.

Teleurgesteld
Het hele apparaat uitgezet en weer aan. Dan zegt het systeem dat je, as je via SD-kaart informatie hebt toegevoegd die eerst moet importeren voor je het kunt gebruiken. Hmmm dat zeggen ze niet als je de app gewoon gebruikt.
Gedaan.
Lekker is dat: heb je een SD kaartje en kun je dat dus niet gebruiken om de data gebruiksklaar op te slaan: dan kun je het niet lezen!
De sufferds, wie maakt dat zo?

Maar inderdaad op deze manier geïmporteerde epubs kan de Sony wel lezen.
Ik ben nog te verbaasd om de eventuele voordelen van deze reader te bekijken.
Wat een shit dat je niet gedownloade vrije epubs kunt lezen zonder allerlei fratsen uit te halen.
De andere twee tablets konden dat zonder al te veel problemen.

Ze krijgen een onvoldoende van me vanwege dat perse op de drive willen hebben,  en het niet kunnen gebruiken van info die op SD klaar staat.
Foeii!

7 thoughts on “6e ervaringen met de Sony S tablet

 1. Hoe meer ik er over lees (niet alleen bij jou maar ook op andere plaatsen) hoe meer ik deze tablet een echte misser van Sony vind.
  Het gevoel dat ik er een week of 3 geleden bij had en schetste [http://fredscapes.nl/2011/09/19/sony-tablet-s/] steeds maar weer bevestigd.

  Ik ben in mijn sas met de iPad (en dat terwijl dat niet eens een iPad 2 is)

 2. Hi Fred,

  Dit is inderdaad een forse domper. Temeer daar de Sony helpdesk maar niet begrijpt dat niet Dropbox het probleem is, maar de Sony S zelf omdat je de files moet importeren.
  Ik moet zeggen dat het me heel erg tegenvalt, zeker daar ze dit als een entertainment apparaat willen lanceren.
  De geïmporteerde muziekjes laat hij ook nietoverzichtelijk zien.

  De overige apps doen het wel vrij goed, zoals Feedly en bloggen met WordPress, Skitchben ik nu mee bezig, internet met Dolphin, alle!maal nix ms mee.
  Jij vond de vormgeving niets, maar vasthouden van te apparaat echt heel plezierig.

  Maar de Galaxy tab 7 stjgtsteeds meer in mijn achting! Wat een leuk ding eigenlijk.

 3. Pingback: Maar wat DOE je nou eigenlijk met zo’n tablet? De praktijk – althans de mijne | Dee'tjes

 4. Hoera, ik heb de 3G een paar dagen geleden binnengekregen.
  Na een heleboel gedonder met Sony….. Maar goed, ik heb hem.

  Heb ik even 2AVI films op een kaartje gezet en die in de tablet gedaan. Niet te vinden!!!
  Heb een MXplayer gedownload, omdat die de AVI zou pakken, maar vind echt nergens meer mijn gegevens terug.

  Moet maar die handleiding van tig pagina’s uitprinten.

  Had ik dit geweten, dan had ik de iPad gekocht. Toch gebruikersvriendelijk denk ik.
  Zit wat te balen. Iemand enig idee waar ik de info van mijn SDkaart kan terugvinden op de Sony.

  Wat een geploeter voor een leek om dit ding te begrijpen. Hij ligt wel goed in de hand. Dat is voor mij tot nu toe het enige voordeel.

  Ik wil de tablet mee op vakantie i.p.v. m’n kleine laptopje. Hoop dat iemand me kan helpen.

  Dank dank dank!!!!!

 5. Je moet gewoon een app installer instaleren met een manager bij mij gaat de muziek wel rechtstreeks van de sd als ook volledige filmen, ik heb een sd van 16 gig en daar staat alles op zodoende je eigenlijk een link maakt zonder het interne geheugen vol te proppen

  • Dag sjef,

   Zou je de naam van deze app willen delen? dan kunnen wij gebruikers er ook met veel plezier gebruik van maken. Ik ben zeer tevreden met mijnsony tablet. Doe er werkelijk alles mee.

   Bedankt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s