5e ervaringen met de Sony S tablet

1 Reactie

Gevonden wat dat flash light was: Wordfeud en andere notificaties. Je kunt je op allerlei manieren laten attenderen als er iets van je verwacht wordt: ‘blink light’ is er een van. Uitgezet.
Wel raar dat er in de beschrijving niet van dat lampje gerept wordt.

E-readen
Het zint me niet dat de boeken niet op het Aldiko boekenplankje staan.
Kobo maar eens gedownload, even aanmelden bij het account, en de titels komen mee. En wat Kobo kan, kan Aldiko niet: zoeken op je schijf naar geschikte boeken en die importeren. Zo vindt hij ook een aantal epubs in het downloadmapje van Dropbox en met een zoekactie staan ze op het plankje.
Mooi zo! Exit Aldiko.
Maar van Sony nog geen reactie, ik ga ze maar eens e-mailen, want die basis e-reader moet toch ook kunnen werken.

Performance en lay out
Zoals gezegd, de batterij is snel leeg: als je hem veel gebruikt doe je er niet echt een hele dag mee maar dat is ook enigszins veroorzaakt door de continue synchronisatie en de live wallpaper.  Deze ‘starry night’  -inclusief vallende sterren- is mijn favoriet nu, mooi he? (foto is niet zo scherp. ’s avonds genomen)

Af en toe komt er ineens een schermpje op dat aangeeft dat er een app problemen heeft en afsluit: 100% stabiel is het niet.
Het tikken gaat landscape redelijk goed, alleen vind ik de voorspeller/autocorrector van de iPad en de HTC Incredible beter: je tikt met deze Sony toch te gemakkelijk fouten met gewone woorden. Een blogpost tikken is best te doen, maar je moet er daarna wel de spellingcontroller eroverheen halen (en de plaatjes invoegen). Merkwaardig is ook dat hij vaak een punt achter de woorden zet die je uit de suggesties kiest, maar niet altijd. Dat deed ik bij de iPad ook altijd fout: daat moet je juist niet op een woord tikken om het uit te kiezen.
Wat mi ook verkeerd-om zit is de keuze tussen karakters (ALT) en hoofdletters: steeds als ik een karakter wil tik ik op de hoofdlettertoets en omgekeerd.
Het richting bepalen -landscape of portret – zou nog wat soepeler kunnen.

Eigenlijk is die keuze voor de vaste rij apps op het home- en 1e linkerscherm heel raar: de meeste daarvan gebruik ik helemaal nooit, maar je kunt ze ook niet weghalen. Het is wel logisch dat je ze niet van het apparaat verwijderen kunt, maar waarom op die schermen vastzetten?

Apps
Vreemd genoeg is de chronologische lijst van de geïnstalleerde apps ineens door elkaar gegooid -of ik begrijp het niet goed- maar ze zitten nu niet meer in de volgorde waarin ze geïnstalleerd zijn.  Mogelijk heeft het bijwerken daar invloed op.
Sticky notes is een leuke: die kun je als widget op je scherm zetten: geeft je als je er op klikt een pagina groot scherm om met je vingers iets te noteren of te tekenen, en als je saved kun je er meerdere dakpansgewijs achter elkaar zetten . Handig.

    
Tablet talk: daaarmee kun je een telefoon in de buurt koppelen om de smsjes te schrijven en ontvangen. Zie aparte post.
Camera effects om een soort instagram effect te bereiken. Aan mij niet besteed.
Zinio om een aantal magazines te lezen.
Google documenten app.
Google messenger hmmm met de G+ app mee gekomen denk ik. Die Google+ app is nog steeds onvoldoende, liever gebruik ik gewoon de webversie, als ik er al wat mee doe, want vind G+ erg onoverzichtelijk.  En die chrome extensies waarmee je de berichten in kunt klappen tot een regel werken niet uiteraard.
Fancy widgets, maar ik zie niet wat dat meer doet dan die van Accuweather. Je hebt ook Beautiful Widgets, maar daarmee krijg je volgens mij de Sense die je ook op de HTC hebt, leuk, maar om daar nu bijna drie euro voor neer te tellen…

Van de drie tablets gebruik ik de Sony nu het meeste, en B kan nu, na de moeizame update naar iOS5 van vanmiddag, de iPad gebruiken om zijn boeken te lezen en op internet te grasduinen.
Wordt waarschijnlijk vervolgd…

Zie verder de 4e, 3e, 2e en 1e blogpost

One thought on “5e ervaringen met de Sony S tablet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s