3e ervaringen met de Sony S tablet

2 Reacties

Batterij (vervolg)
Merkwaardig genoeg knippert er af en toe een tamelijk groot groen lampje aan de zijkant rechts boven als hij uit staat. Volgens de handleiding betekent dat dat de batterij voldoende is opgeladen, maar dat is waarschijnlijk het kleine laadlampje en niet die grote. Dit ‘flashen’ doet hij dus juist als hij niet aan de oplader ligt en bovendien niet altijd. De hele nacht heeft hij zo liggen knipperen, geen wonder dat de batterij dan snel leeg is.
Er is een hele lijst met apps open, en je kunt ze ook niet uitzetten: er zit stndaard ook niet zo’n app ‘killer’ in als bij de Galaxy Tab.
Maar eens Advanced App killer gedownload en alles uitgezet wat uit kan.
Het lampje houdt nu wel op met knipperen, misschien gaat de batterij nu langer mee.

Browser
Wat in Androids zo plezierig is en in de iPad ontbreekt is dat er altijd een ‘back’ en een ‘menu’ optie is. In de Froyo versies zit dat in de hardware, maar deze Sony heeft het in de software. ‘Back’ is er altijd wel, maar ‘Menu’ is context afhankelijk, en dat kan ook betekenen dat het ontbreekt … en in de browser ontbreekt het.
Balen. Ik was even bang dat Honeycomb helemaal geen ‘menu’ optie meer had om gemakkelijk te kunnen ‘sharen’, maar blijkt aan de standaard browser van de Sony te liggen. Dolphin gedownload en gelukkig zit daar wel een menu optie bij met alle ‘share’ mogelijkheden inclusief mail,  pfew.

Design
Er is een heel duidelijk verschil in design tussen die drie tabs, en daardoor ook in het ‘handgevoel’ en de beleving ervan:

  • iPad 2: elegant van vorm, plat, heel briljant scherm met mooie plaatjes,  voelt als glasplaat met afgeronde hoeken, koel, niet in een hand te houden (voor mij), snel last van licht inval
  • Galaxy Tab 7:  mooie vorm, compact, goed in een hand te houden, voelt stevig en degelijk aan, mooie kleuren
  • Sony S: ziet er uit -en voelt aan- als speelgoed, afgerond, plastic, plezierig in de hand te houden, voelt als opgevouwen tijdschrift, warm, heeft iets minder last van invallend licht

Aan geen van drie zie je de prijs af trouwens. De Sony S zou je ook zo voor een reclame ding kunnen houden: je ziet er niet aan af dat het 479 euro kost, het is echt een speeltje*. Maar door die aanblik geeft het wel echt een ervaring van het lezen van een tijdschriftje bijvoorbeeld.
Jammer dat sommige apps hem in een bepaalde richting willen dwingen (Wordfeud bijv) daardoor heb je bovendien ineens door dat je hem steeds op zijn kop gebruikt als linkshandige, al maakt dat niet uit.
De Market wil perse landscape, is ook onnodig.

Apps
Taptu heeft toch nog steeds min voorkeur boven Pulse:  al ziet Pulse er op het scherm iets beter uit, maar aan Taptu is meer zelf te knutselen.
Sudoku van Genini natuurlijk: geen frutsels maar gewoon t spelletje zelf op meerdere niveau’s.
Hootsuite heeft een rare opmaak: de kolommen krijg ik niet naast elkaar zoals op de iPad, dat is onhandig, dus dan maar liever Seesmic voor Twitter.
De Android versie van Yammer is te treurig voor woorden, maar de browser versie werkt prima.
Pinboard in de Dolphin versie doet het gelukkig wel met een extra spatie.
WordPress app toch maar ook weer een kans geven. Netjes landscape. Benieuwd of dit echt goed gaat. De Blogsy app op de ipad was toch wat lastig, en de Galaxy tikt niet echt lekker. Dat gaat met de Sony wel beter, als je dat irritante geluid uitzet tenminste. Evengoed zit je wel met een html editor, voor plaatjes wat lastig om snel te doen.

Muziek
Het rechtstreekse geluid is maar matig, zoals met al die mobiele apparaten. Met een koptelefoon is het een stuk beter.
Er is een ‘Mujsic player’ en die zet de albums op een ludieke weg neer.
De muziek die in Dropbox staat speelt hij wel meteen af, maar voegt-ie niet toe aan de verzameling, wat bijv met Ebooks en Aldoki wel gebeurt. Bovendien valt de verbinding soms net even weg, met name als het scherm uitgaat. Mogelijk moet je dan iets verzinnen dat het aanblijft, zoals in de Galaxy Tab met het ‘Digital frame’.
Buitengewoon irritant is het toetsenbord piepje: nog niet gevonden hoe dat eruit kan zonder het het hele geluid af te zetten.

Camera
De front camera heeft 3 miljoen pixels, dat maakt foto’s van jezelf een beetje grof en vagig. De achterkant heeft er een van 5 miljoen.

Remote control
Echt grappig, zelfs onze bejaarde TV kan je dus zo bedienen via die afstandsbediening op de tablet.
We hebben nog zo’n oud midi setje van Phillips (radio-Cd en cassette speler)  dat wij  ‘radio’ noemen maar dat officieel helemaal niet zo heet natuurlijk: die zit er waarschijnlijk niet in, niet gevonden althans.

* Voor wie het weten wil: een heel errug leuk speeltje

morgen verder

zie verder:

2 thoughts on “3e ervaringen met de Sony S tablet

  1. Ik heb films erop gezet. Maar de wat grotere speelt de S zeer vertraagt af… Ik heb VLC Pro erop gezet maar die geeft aan niet connet te zijn… maar ook andere players spelen vetraagt af. en Sony`s eigen player speelt zeer beperkte bestanden af. Wie kan mij helpen ??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s