Landal Dwergter Sand

Laat een reactie achter

De laatste twee weken van september 2011 hebben we doorgebracht in een Landal huisje in Dwergte, Noord Duitsland. Van buiten is het een beetje een saai park, en de groene schuurtjes bij de huisjes zijn gewoon lelijk, maar o zo handig voor het opbergen van de fietsen. En het is immers een fietsland, dus nut gaat even boven esthetiek.
De huisjes zijn best knus en heel comfortabel, vooral die vloerverwarming is heerlijk! Het erkertje geeft de kamer van binnenuit een wat ruimer aanzien en geeft toegang tot het terras via een grote deur, maar door die ramen wordt het ook erg warm als de zon erop staat. De isolatie is vrij goed, zodat het gauw erg warm is binnen.
Zoals alle Landal huisjes zijn ze compleet ingericht. Ze worden aangeduid als bungalow, maar bestaan wel uit twee verdiepingen, de eerste verdieping heeft zelfs een balconnetje. Wij zaten in een zespersoons huisje: zoals meestal is dat wat krap met zijn zessen, maar met vier volwassenen gaat het prima, al is die ene douche wat weinig. Op de eerste verdieping is wel een extra toilet met een wasgelegenheid, dat is echt wel nodig, een tweede douche was niet overbodig geweest, zeker niet als je met zijn zessen bent.
Het elektrische koken is wel wennen, en ik persoonlijk hou er niet van, maar je kookt meestal niet zo uitgebreid. Temeer daar er een goed en voordelig restaurant is, waar je bovendien van alles kunt afhalen.
Er zijn vrij veel ramen en dus ook veel gordijnen en helaas hebben ze voor een voordelig merk haakjes gekozen, waardoor je ze er zo aftrekt en de meeste gordijnen op half elf hangen. Dat kan echt wel anders.

De achterkant van het park grenst aan een groot bos waar je uitgebreid kunt wandelen: je kunt ook om het park heen lopen, maar het zou handig zijn als aan de westkant een doorgang dichter bij het park was: nu moet je om een aantal boerderijen heen als je een rondje om t park wilt lopen. Het achterliggend gebied, en de hele regio trouwens, is heel aardig voor fietstochten. Landal geeft een kaart uit van de omgeving met fiets- en wandeltochten: een heel mooi initiatief, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Het is een heel rustig gebied, geen verkeersoverlast, je hoort er eigenlijk -behalve wat vogeltjes- niets. Jammer voor het landschap dat ze er zoveel maïs verbouwen trouwens.

Een prima park, er is maar een ding waar ik wat over te mopperen heb: het ontbreken van een wifi. In de huisjes is er helemaal niets, en in het restaurant een betaalde hotspot. Een uurtje toegang kost je dan 2.50 en hij is behoorlijk traag. De toegang is voor een enkel apparaat, en ik heb er 4: smartphone, 2 tablets, dongel.
Dat is echt niet meer van deze tijd: betalen wil ik nog wel -maak de huur voor een week dan een tientje hoger voor de onbeperkt gebruik- maar dan wil ik wel toegang hebben in mijn huisje zelf, en niet als een junk op een terrasje van een gesloten restaurant moeten zitten. Eerlijk is eerlijk, ik was daar wel de enige junk…

Verder een aanrader: licht en comfortabel huisje, geen verkeersgeluid, aardige receptie, redelijk winkeltje, speelgelegenheid voor de kinderen, midgetgolf, zwembad en geen hekken 🙂 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s