Bibliotheken en het digitale leven in augustus 2011

Laat een reactie achter

Het valt me niet mee te om overzicht te houden zonder structuur: dus me toch maar weer met de haren bij de les gesleept om een  lijstje van items uit het bibliotheek-zoeken- internet gebeuren van vorige maand te produceren. (Voor september groeit de lijst ook alweer -een van de aanraders is dat boekje van Ewout Sanders – maar dat is voor volgende maand)
Ruim 150 berichten heb ik verzameld: die ik niet allemaal zal opsommen, bijvoorbeeld  niets over de  iPad en andere gadgets, noch over apps of over Google Plus hoe interessant die links ook moge zijn.

Bibliotheek

Databases / tools / internet tips

Digitale leven
Sommigen geven Twitter en/of Facebook op, maar de meer intelligenteren onder ons  houden op met telefoneren: I’m Quitting Phone Calls (TechCrunch), Edwin (ik ook trouwens)  was t al eerder eens: Lachend afscheid nemen van het telefoongesprek.  Anderen zetten hun RSS lezer uit: Turning off feed reader – From head to the Web:  dat heb ik ook geprobeerd, maar alleen Twitter volgen geeft teveel ruis en te weinig structuur

Google

Research

Sociale Media
De ‘Oude’ Twitter is uitgezet: Twitter Search Gets “New Twitter” Look & Feel en Foursquare is zinloos (voorlopig)  (Frankwatching) Maar moet alles zin hebben?

Zoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s