Belevenissen met iPad en apps

Laat een reactie achter

Een klein maandje heb ik de iPad nu, en begin me ermee te verzoenen.  Het is eigenlijk heel erg leuk zo te rommelen en te kijken hoe de ene dit en de andere dat: kijk hiernaast links de Samsung Galaxy Tab 7 ( SGT) en rechts de iPad2: wat een verschil eigenlijk he?
Een leuke combi.

Maar voor wat betreft de iPad: het meest gebruik ik Flipboard, werkelijk geweldig om snel even de nieuwsfeeds door te bladeren als je weinig tijd hebt gehad. Je kunt je Google plus stroom er ook inkrijgen als je ze via Google Reader als RSS feed inleest.
Verder nu.nl en de VK app natuurlijk, Springpad is echt heel plezierig voor snelle notities die je later via de webversie elders wil hebben, via Dictionary leer je elke dag een minder bekend Engels woord en de gewone Twitter timeline is plezierig te volgen in Hootsuite.

Apps

 • Blogsy, daar heb ik al een post over geschreven. Kost 3,99. De opmaak gaat nog heel lastig, met name omdat je zo moeilijk precies aan kunt geven waar je wilt editten: dat gaat bij Android een stuk gemakkelijker en preciezer. Heel erg soepel wil het niet, en voor je het weet ben je weer een stuk kwijt, of zit de link de opsommingstekens in de weg. Buggy. Maar ook deze blogpost heb ik ermee geschreven, met wat frustratie, maar t gaat.
 • Eyewittness een gratis app van The Guardian met mooie nieuwsfoto’s en tips van de fotograaf.
 • Adobe photoshop express: om plaatjes klein beetje aan te kunnen passen.
 • iPad secrets light geeft wat tips. Onvoldoende om de full version aan te schaffen, maar aardig om even te bekijken en meteen weer weg te doen.
 • Mr. Reader: de Google reader app van Apple. Kost ook ca 3 euro. Hij werkt aardig, maar syncht alleen als je er om vraagt: uit zichzelf laat hij niet zien hoeveel Items er of staan. Wel een mooi overzichtelijk lijstje krijg je.
 • De Volkskrant heeft regelmatig kuren en wil dan geld, terwijl de VK zegt dat de kranten tot 30 september gratis zijn. Verwijderen app en weer installeren en dan kun je na een uur of zo wel weer een nieuw krantje downloaden. Leest heel plezierig. Jammer dat ze niet een verkort abonnement hebben zoals bij de gedrukte versie: 3 nrs in de week of zo. Nu is t meteen alles of niets, en ‘ alles’  kost je bijna 250/jaar.
 • Goodreader: de Swiss army knife van de iPad voor 4 eur. Kun je ook als een soort filemanager gebruiken geloof ik
 • Legal intelligence app: toegang tot kamerstukken en nl wetgeving
 • Friendly: een app die aan een kant je Facebook account geeft om te lezen en bewerken en aan de andere de webversie van Google Plus. Minder maf dan die MyPad versie.
 • Google plus zelf is nu gratis maar daar het de iPhone versie is, is-i niet gescaled en eigenlijk onbruikbaar.
 • Flood-it: spelletje met kleurtjes. Google Plus geeft het in de 25 hits versie, hier zijn het er 22. Ook in iPhone versie, dus alleen in Portret formaat leesbaar, niet handig. Flood-it 2 idem.
 • Angry birds is het bekende spelletje maar de gratis versie is erg beperkt
 • Yammer zit wel in de app store, maar bestaat niet meer zegt het systeem als je hem wil downloaden.
 • Text me werkt niet buiten Amerika helaas. Ik zoek nog naar een mogelijkheid om sms’jes te ontvangen, maar nog niets gevonden.
 • Demotivational pictures: Niet leuk, ook niet als je melig bent.

Wat irriteert?

 • Dat niet precies kunnen aangeven waar je wilt editten,
 • het niet overal kunnen ‘knippen en plakken’,
 • het niet gemakkelijk kunnen posten op google plus. misschien gaat dat nu die+1 optie werkt beter,
 • dat er geen  ‘back’ toets is die al die Androids hebben, dat mis ik ook echt erg,
 • dat de iPhone apps niet landscape zijn: is toch een eenvoudige aanpassing zou je denken.
 • en het niet syncen als de app niet actief is. weinig notificaties doen het. Nou is dat ook wel rustig want de telefoon en de SGT piepen toch al bij elk bericht, maar de iPad heb ik nog niet daartoe kunnen verleiden. (Om het daarna weer af te zetten dan)

Wat gaat goed?

Maar de aan de iPad aangepaste sites, zoals bv de WordPress blogs, zien er mooi uit, het scherm is mooi en leest goed, tikken gaat heel goed. Aantekeningen maken bij een vergadering gaat heel prima, batterij is minder snel leeg dan de SGT.
Ja, toch wel een leuk speeltje …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s