Van de HTC Hero naar de HTC Desire Incredible S

2 Reacties

Anderhalf jaar heb ik de Hero nu, en hij is al wat versleten aan het worden 😉 , dus toen de gelegenheid zich voordeed om over te gaan naar de Desire Incredible S heb ik dat met graagte aangenomen.  Met name de accucapaciteit sinds ik Touchdown heb geïnstalleerd voor de Exchange toegang voor Outlook valt zo tegen. En ik had gehoopt dat dat met de Incridible beter zou zijn, maar helaas….

Uiterlijk
Als je ze naast elkaar legt zie je dat de Increcible een fractie groter en breder is, maar hij is ook dunner. Dus hij past ook in het mapje dat ik voor de Hero had. Het scherm is wel een stuk groter en dat zie je goed.
De aansluiting voor de micro-USB heeft hij opzij, en daar pas dus ook niet de mini-USB van de Hero in, die de aansluiting onderaan heeft….  grrrr. Dus weer een nieuwe oplader voor de auto kopen: dat heb je wel nodig omdat ze zo snel leeg zijn.
Van het trackball concept zijn ze afgestapt en dat kan ik me wel voorstellen: enige wat ik ermee deed was klikken om  foto’s te maken.
De aan/uitknop zit nu bovenaan en dat voelt onhandig. Maar met de Hero heb je weleens de neiging om aan/uit en back te verwarren: die zitten (rechts) boven elkaar.
De knoppen aan de voorkant zijn een plaats verschoven: ‘telefoon’ is weggegevallen -had je daar ook niet nodig-  en vanaf links heb je nu  ‘home’  ‘menu’ ‘back’ en ‘zoek’. Het voelt alsof home en menu van plaats zijn gewisseld, dus ik klik nog weleens de verkeerde aan, maar dat went wel.  Grappig is dat ze mee draaien als je de telefoon op zijn kant houdt.

Het scherm is prachtig -in een woord briljant- en toont veel groter dan de Hero. Het komt al een stuk naar de Galaxy tab toe, al heeft die niet zo’n mooie kwaliteit scherm als deze HTC.

Software
Meteen na ’t opladen gekeken of er update was en ja hoor: Android 2.3 staat klaar en kun je OTA overhalen en installeren.  Dat OTA doen ze heel netjes bij HTC, daar kan Samsung nog wat van leren.
Deze versie heeft ook Life wallpapers, wat ik zo leuk vond aan de Galaxy Tab van Samsung, sterker nog: ze hebben als basis precies dezelfde als de SGT.
De contacten controleert hij en stelt voor ze samen te voegen: met een druk op OK is dat gedaan. Alleen gebruik ik privé de gmail contacten en daarin heb ik nu dus ook in een klap de contacten van mijn werk -vanwege de Touchdown- mee op de SGT gekregen. Maar is dat erg… och… t loopt toch allemaal door elkaar.

Apps
Een aantal apps stond er meteen op: of die nu al voor-geïnstalleerd waren, of dat ze meteen aan het downloaden zijn gegaan toen ik me aanmeldde bij mijn gmail account -dat moet je wel doen voor je de Market op mag- is me niet duidelijk, maar feit is dat ze er waren, zelfs Angry Bird wat toch een fikse app is.
Toen ik de Market aanklikte bleken alle apps -en ik heb er meer dan 100- aan het downloaden te zijn: daar heeft hij zich wel in verslikt, dus dat maar handmatig geholpen. Maar dat ging wel een stuk sneller dan wanneer je ze allemaal stuk voor stuk moet opzoeken: met deze voorselectie is het zo gebeurd. Enkel nog her en der een user/password.
Met Touchdown, de Android app voor Exchange,  heb ik zitten rommelen -wat een weinig gebruiksvriendelijk programma is dat zeg- en het duurde even voor ik snapte dat je de Agenda als E-mail map moet opnemen. Toen kreeg ik wel de agenda, maar niet de mail in beeld, wat ik ook deed. Uiteindelijk de hele app eraf gegooid en opnieuw geïnstalleerd  en toen ging t beter.  Die app blijft wel een batterijvreter: er zit dus niets anders op dan de automatische update uit te zetten, anders doe je er nog geen dag mee.

Camera
De Hero had een 5 megapixels camera, maar die was eigenlijk niet zo best, de Increbible heeft maar liefst 8 megapixles en ook de mogelijkheden eea in te stellen.

Zaklamp
Een giller vond ik die zaklantaarn: er zijn ook apps die dat doen, maar dit is een app die een zaklantaarn voorstelt en als je op het knopje drukt, dan gaan de lampjes aan de achterkant aan en kun je er echt mee schijnen.
Hij kan zelfs SOS signalen geven!

Voorlopige conclusie
Het is een heel mooi ding: hij is vooral heel handig en nuttig en ik zal me er de komende tijd ook heel erg mee amuseren!

2 thoughts on “Van de HTC Hero naar de HTC Desire Incredible S

 1. Via dit laatste artikel waarin je het ook over de SGT hebt, vraag ik je of jij al iets weet over de Update naar gingerbread, het zou eind mei via kies uitgerold worden en het is nu half july en er is nog niks.Samsung helpdesk weet ook niets , misschien weet jij meer via jou contacten.Ik heb wel al wat videos gezien van mensen die het op eigen initiatief doen, maar ik ben bang voor een vastloper. B.v.d. Raymond Eeken.

  • Hi Raymond,

   Nee, ik heb verder niets gehoord.
   Om dezelfde reden als jij durf ik het zelf rommelen ermee ook niet aan.
   Heb wel t idee dat t een probleem kan zijn: dat de hardware mogelijk niet geschikt is ervoor.

   En hoop op een OTA oplossing natuurlijk! Niet via dat achterlijke KIES 😉

   Groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s