Bibliotheken en het Digitale Leven in Maart 2011

1 Reactie

Google heeft vaak wat leuks in deze tijd en deze keer is-ie weer bijzonder: Google Translate for Animals. Het was een heftige maand (Egypte – Libië): in Japan zijn vreselijke dingen gebeurd zie bv deze voor en na beelden van TROUW en ABC News.
Op ons gebied hadden we een bibliotheek-van-het-jaarverkiezing: tijdens de bijeenkomst DB2011 is bekend geworden dat de OB Enschede de publieksprijs, en OB Deventer de juryprijs heeft gewonnen: van harte gefeliciteerd.
Ikzelf heb voor de CCZ/BMI dag een praatje gehouden over hoe je social media kunt inzetten om bij te blijven op je vakgebied.
Onderstaande titels zijn me deze maand opgevallen en in mijn filter blijven hangen: met nog een paar meer ook te vinden via deze selectie van mijn pinboardaccount.

ericleasemorgan: Libraries are not about books! Books are merely the manifestation of the real object of librarianship — processes surrounding information.

Who can save us from the growing overload of published information? Superlibrarian!

Bibliotheek
Wat is nog de waarde van de bibliotheek? The value of libraries for research and researchers (RIN) en helaas The Library Value Paradox “When Accelerating Investment in Digital Resources Delivers Less Perceived Value ” (InfoViews ) oa met Carol Tenopir. We worden dus  steeds onzichtbaarder, tijd voor een leuk promo filmpje The time for libraries is NOW dat zegt ‘teveel info is net zo slecht als te weinig’ en ‘We zijn er voor jou’

We are a profession of service. We are a profession of organizers of knowledge. We are a profession of understated wonder. We will survive and we will evolve and we will carry on.

Databases

Digitaal leven
Het is ineens al Curation wat de klok slaat Curation? What the hell does that mean? (storyful). Mashable in Why Curation Is Just as Important as Creation en een artikel waarbij journalisten tot bibliothecarissen worden blijkbaar: Why Curation Is Important to the Future of Journalism. TNW: Consuming News in the Age of Curation. Eerst rotzooi  laten maken, dan verzamelen zegt Library clips in Don’t control, curate! Er is ook een heel DigCurV project. Vocational education for digital curators. Hoe is dat toch zo ineens gekomen? How traditional media is changing and curation is at the forefront.
Mooie plaatjes vind je ook all over the place: 10 Blogs For Stunning Infographic Collections en 10 Informative Infographics To Improve Your Knowledge

Gewoon leuk om te lezen

Google

Internet

Research

Web 2.0
Twitter bestaat 5 jaar, alle sociale media groeien als kool 20+ Mind-blowing social media statistics: One year later (Econsultancy)  en het gaat daarbij om verbinden van mensen onderling, niet van bedrijven

Zoeken

Pluim

 

One thought on “Bibliotheken en het Digitale Leven in Maart 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s