Mobiele App: Screen Capture voor Galaxy Tab

1 Reactie

De SGT kan zelf Screencaptures maken: en dat is heel plezierig. Niet zo handig is dat ze daar de combinatie BackSpace en Power voor gebruikt hebben.  Sommige apps zijn zo snel dat ze al een stapje terugdoen voor je de Screen hebt kunnen ‘vangen’, en dan lukt het dus steeds maar niet. Dat wekt behoorlijk wat irritatie op.

Een ander systeem dat je ervoor kunt gebruiken is Rooting, maar dat is nogal lastig.

Raymond vond op de market een app die precies dat doet – Schermdump maken– en  speciaal voor de Galaxy is bestemd.

Er staat helemaal geen handleiding bij, dus het is even zoeken wat je nu moet doen.

Als je op de app klikt krijg je een invulscherm; daarmee zeg je dat je de camera in de notificatie balk wilt: dat is de regel helemaal bovenaan. Zie hierboven bij de tweet van Raymond.
Dat is een regio die je naar beneden kunt trekken – bijv om de brightness in te stellen, het geluid af te zetten ed-  maar dus ook om op dat cameraatje te klikken. Je kunt zelf instellen hoeveel tijd er tussen mag zitten, tussen het klikken op de camera en het maken van de ‘foto’.

Ik heb hem nu op 0.5 sec en dat is prima.

Het geeft je wel een beetje een ‘unheimisch’ gevoel als die camera je de hele tijd aanstaart….
Je kunt hem niet uitzetten met de Advanced Task Killer, want het is een ‘ongoing’systeem. Hoe dan wel?
Eenvoudig via de app zelf: dan klik je dat ‘Capture from notification’ gewoon uit. Daar de SGT een multitasker is, kun je hem aanzetten wanneer nodig, en uit wanneer je er genoeg van hebt.

Ik vind het briljant.

Op de Market krijgt hij lage scores omdat mensen niet goed kunnen lezen en de app installeren op systemen waar hij niet voor bedoeld is: alleen voor de Galaxy… en misschien ook wel omdat er geen uitleg bijstaat.
Dat is wel jammer, want tot nu toe werkt het prima, en ik ga de maker zeker wat doneren als hij het zo goed blijft doen. Dit scheelt een heleboel irritatie.

One thought on “Mobiele App: Screen Capture voor Galaxy Tab

  1. Het werkt inderdaad enorm simpel en doeltreffend. Volgens mij doet de app niks meer dan het Backspace-Power ‘signaal’ te geven met een zelf in te stellen delay. De screenshots komen zelfs in de reguliere map Sceen Captures terecht op de sdkaart in de SGT.

    Van dit soort apps houd ik dus: heel klein, simpel en lost een probleem(pje) op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s