Bibliotheken en het Digitale Leven in Januari 2011

3 Reacties

Totalitaire regimes zijn erg bedreigend: ze trekken de stekker uit internet (Egypte) of gaan op een bedenkelijke manier om met je privacy: Facebook is now giving away your phone and address number (State of Search) … FB is vaker negatief in t nieuws geweest. Er is alweer een bevriende bibliotheek die met sluiting bedreigd wordt, maar her en der (DOK) komt men toch iets op terug. Evengoed is de schade aangericht en als je bedenkt wat er kan gebeuren maakt dat het sluiten van bibliotheken tot een nog een grotere bedreiging voor een onafhankelijke informatievoorziening.

Er is ongelooflijk veel uitgekomen deze maand, onderstaand is er maar een fractie van*  …

Bibliotheken

Digitale Bibliotheek en Intellectueel Kapitaal hebben gezamenlijk een nieuwe website gelanceerd, Bibliotheekblad heeft ook een nieuwe site, en NEDBIB-L gelukkig een nieuwe stek voor het archief. Bij de NVB komt er ook wat aan hoor ik, maar dat is voor volgende maand,

Databases

Digitale leven
Veel ebooks: Amazon verkoopt meer ebooks dan gedrukte, The future of eBooks (PwC) ziet er goed uit en ikzelf lees ze nu ook, maar College Students Want Their Textbooks the Old-Fashioned Way: In Print. Al met al is er een  onzekere toekomst van de boekenwereld (Frankwatching ). Er is een converter om je bestanden om te zetten naar epub, maar mijn ervaringen zijn daar nogal slecht mee: van PDf naar epub althans. Net als met de  Directory of free ebooks: vond ik de Dreamcatcher van S King in hun lijst, kwam ik bij ‘Google ads’ van Selexyz. Niks free ebook.

Google
Heel veel Google kritiek dit keer

Research

Web 2.0

Zoeken

Pluim

Boeh!

——————————–

* dit alles -en nog wat meer- ook via mijn pinboard tag bijeen: 223 items … en dan tel ik de wel gelezen maar niet gepinde niet eens mee

pffffff
En zoals Janis Joplin zei: hihihi i’ve done it 😉


3 thoughts on “Bibliotheken en het Digitale Leven in Januari 2011

  1. Pingback: Tweets that mention Bibliotheken en het Digitale Leven in Januari 2011 « Dee'tjes -- Topsy.com

  2. Hoi, leuk dat je linkt naar mijn artikel. De reden dat ik het geen informatiespecialist noem is omdat dat inderdaad wel een deel is van wat ik bedoel. Maar de curator is wat mij betreft niet neutraal. Die voegt zijn eigen visie toe, “promoot” als het ware bepaalde informatie, kleurt die naar de toon van zijn platform en doelgroep.

    • Aha, dankjewel voor je reactie Sanne.

      Je zou dus een IPer kunnen zien als onafhankelijk -voor zover dat bestaat- en een Curator gericht leidend naar een doel. Interessant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s