Mobiele App: RepliGo Reader

2 Reacties

Eindelijk een app gevonden die PDFs kan annoteren:  RepliGo -wel een onhandige naam trouwens- en die ook goed werkt.

De standaard functies zoals inzoomen ed gaan prima. Hij onthoudt waar je gebleven bent, in tegenstelling tot de standaard Adobe Reader.
Plezierig is dat interne en externe hyperlinks werken: ook voor het ScienceDirect artikel dat ik gedownload heb.

Dit is de knoppenbalk die je bovenaan krijgt als je eenmaal midden op het scherm tikt:

De eerste is de mogelijkheid te wisselen tussen lees- en pagina mode. Die ‘read  en page’ view is niet zo mooi gedaan als ThjnkFreeOffice, maar het werkt.
De tweede tussen dag en nacht view: bij nachtview krijg je witte letters op een zwarte ondergrond.
Het potloodje geeft aan waar je kunt binnen met editten, zodat je bijv een gehele alinea in een keer kunt markeren. De bookmarkbutton is om een overzicht van bestaande bookmarks te tonen – je kunt er zelf helaas geen maken- en daar desgewenst rechtstreeks naar toe te springen. Van een wetenschappelijk artikel krijg je dan netjes de gehele outline te zien.

Door een tab ergens te geven en vast te houden krijg je de edit mode: dan komen er twee pijltjes die je kunt verschuiven om aan te geven welk stuk je wilt becommentarieren, highlighten, onderstrepen of doorstrepen.
De commentaren zet je in ‘sticky notes’ die op de pagina zichtbaar zijn en met de andere markeringen verzameld worden: te zien als je op de commentaar button bovenaan klikt -de tweede van rechts.

Hier links kun je zien hoe dat eruit ziet: je kunt doorklikken naar de pagina en de commentaren staan er in zijn geheel in: ik was even kort van stof in dit voorbeeldje. Heb ook geprobeerd er via a href een link in te zetten, maar dat werkt niet.

Verder kun je in de hele PDF zoeken.

Eenmaal middenop tikken geeft je onderaan je thumbnails van de pagina’s zodat je een overzicht krijgt en snel naar een bepaalde pagina kunt springen.

Ik heb geprobeerd om screencaptures te maken van de verder bewerkte pagina’s maar helaas werkt dat niet: de SGT is soms zo snel met de Back toets dat hij al de applicatie uit is voordat hij de Printscreen heeft gemaakt. een aparte button daarvoor zou handig zijn!

Met afstand de beste PDF reader en de $2.49 echt waard.

 

Aanvulling: vergeet ik nog te zeggen: er is een copy functie, en dat is heel handig. Daarmee kun je hele pagina’s mee op het klembord zetten en ergens anders plakken.

2 thoughts on “Mobiele App: RepliGo Reader

  1. Pingback: 10e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab « Dee'tjes

  2. Pingback: Mobiele apps: RepliGo Reader – stukje voor IP | Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s