Mobiele App: Digilezen van Bol.com

6 Reacties

Tekst grotendeels ook in Galaxy ervaringen

Bol heeft tegenwoordig ook gratis boeken, maar nogal beperkt. Daarnaast hebben ze ook 1 of 2 cents aanbiedingen ‘centenkoopjes’ , vaak horende bij een aankoop, of bestaande uit de eerste paar hoofdstukken van een boek. De link naar de centenkoopjes zie je niet in de gewone browser, wel mobiel via de app.
Via de SGT kun je geen creditcard invullen en alleen via iDeal betalen, dus heb ik er  een via de laptop gekocht op mijn eigen account:  een van de aanbieding voor 2 cent die bij dit apparaat kom.
De eerste titel gekocht via de laptop stond wel op het ‘boekenplankje’ van bol, maar kon ik maar steeds  niet downloaden. Dat irriteerde in eerste instantie zo dat ik de hele app heb weggedaan, maar later kwam ik erop terug.
Toch maar een ander 1-cents artikel gekocht van Bol.com (1e hoofdstuk van Ronald Giphart’s nieuwste titel)  en dan blijkt het digitale lezen met de Digilezen app wel te gaan.  Er is dus blijkbaar iets mis met het downloaden van de eerste titel, maar je kunt hem niet uit het lijstje van ebooks halen. Dat is heel vervelend, want als je erop klikt, probeert hij wel te downloaden en krijg je een foutboodschap, maar er is geen manier om er vanaf te komen.
Dat stoort.
Er is wel een mapje ‘Bol’ met daarin een aantal bestanden, maar die zijn genummerd, je kunt niet zien wat het is. Een ervan heeft de extensie epub:  die kun je wel aanklikken, maar dan gebeurt er niets. Waarschijnlijk door de DRM die perse wil dat je hem in de Digilezen app zelf opent.
Verder is er helemaal niets spannends de app: je kunt het font vergroten of verkleinen (maar geen ander font kiezen),  kiezen uit dag en nachtmodus,  zoeken in de tekst en hoofdstukken aanklikken, maar je kunt geen bookmarks zetten of aantekeningen maken.

Het lezen gaat, maar niet meer dan dat. Heb je de keuze: dan is de Kindle veel handiger.

6 thoughts on “Mobiele App: Digilezen van Bol.com

 1. HElp..
  ik heb sinds een paar weken de sgt..
  nu heb ik digilezen van bol.com der op gezet…
  moest ik eenmalig me adobe id invullen…
  maar ik kom niet verder dan dat krijg elke x unknown error..
  wat kan ik hier aan doen?

  gr tham

 2. Je moet ook bevestigen via de mail van adibe dat je eenmaal adres klopt. Misschien is hun mail in ds spam beland? Kijk daar eens of er een mail zit met een link om te bevestigen.

 3. zo doet hij het wel!
  Normally Adobe Digital Editions would be installed on a computer and then the downloaded books transferred from your computer to tablet. If your library uses the overdrive service, your book may be available in the overdrive media console from overdrive.com. It only supports epub ebooks though, not epdf. You will also need a compatible ebook reader app on the tablet. Do you have Aldikos or something installed?

  From Aldiko support: (I’m sure many other file managers besides ASTRO will work too)

  For importing library books into Aldiko app, please try to follow these steps:
  (1) Go to your local public library’s website on your computer, select any eBook in Adobe ePub or Adobe PDF format, check out and then download the eBooks files. Normally, libraries will offer you an acsm file for each eBook, please make sure this.
  (2) Put the acsm file in either the SD card or internal memory of your device, depending on the model of device you are using.
  (3) Download and install a file manager app called “ASTRO” from the Android market. Use the file manager app to locate the acsm file.
  (4) Tap on the acsm file in the file manager app. If you have verified your device with an Adobe ID already, the eBook will be automatically downloaded and imported into your bookshelf in Aldiko. If you haven’t verified your device with an Adobe ID before before, you should see a pop-up window which asks you to authorize your device with an Adobe ID. After authorization, the eBook will be automatically downloaded and imported into your bookshelf in Aldiko.
  You don’t need to use Adobe Digital Editions (ADE).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s