Mobiele App: Amazon’s Kindle voor Android

1 Reactie

Naast boeken heeft Amazon ook Magazine and Newspapers op ‘Kindle for Android’: uit meer dan 100 titels kun je kiezen. Je kunt er een abonnement opnemen met een proeftijd van 14 dagen.
Dus dacht ik eens een nummer van Ellery Qeen’s Mystery Magazine te proberen: een abonnement op genomen voor ca $6 per maand. Dat deed ik op de laptop via mijn gewone account, maar dat wil hij niet doen: “je hebt geen Kindle apparaat geregistreerd” zegt hij dan  “doe dat eerst maar eens”. Oeps.
Dus via de SGT (Samsung Galaxy Tab) naar de website en inloggen met mijn eigen codes. Dan kun je via de ‘One-click procedure’ het abonnement nemen, en het nummer is meteen ook beschikbaar op je mobiele apparaat.
Van dat abonnemet krijg je dan een bevestiging in de mail met daarin ook dat je op kunt zeggen: dat heb ik meteen gedaan en daar ook weer meteen een bevestiging van gekregen. Loopt wel heel erg mooi zeg.

De Kindle is naast een apparaat ook een gratis app van Amazon en deze doet het prima.
Amazon heeft meer dan 500.000 ebooks voor de Kindle, waaronder ook een groot aantal gratis titels-de bekende klassiekers die je overal tegen komt- dus maar eens een Jules Verne gedownload.
Die staat -samen met het magazine- netjes op het eigen plankje: je kunt ze op Meest recente, Titel of Auteur sorteren, en onder de ‘More’ knop op de beginpagina zit een zoek functie naar -stukje van- Titel of Auteur.

De Kindle onthoudt waar je gebleven bent, je kunt font, kleur (wit-sepia-zwart) stijl, verzadiging en helderheid, animation, scherm time-out en power saving instellen, springen naar een pagina en bookmarks maken. Er is ook een TV out.
Je kunt sharen: dat wil zeggen melden dat je die betreffende titel aan ’t lezen bent op al de systemen die normaal bij Share zitten.
Je kunt zoeken in de tekst, ook via  Voice search.
Als je je vinger op een stukje houdt kun je dat ‘highlighten’ of er een opmerking bij maken. En die worden, met de bookmarks, verzameld en zijn te zien in een lijstje. Netjes.

Van alle e-readers die ik gezien heb is dit verreweg de beste.
Het enige wat ontbreekt is een verzameling van de notities/bookmarks die je hebt gemaakt over meerdere boeken, en kunnen zoeken in meerdere boeken, maar wie weet is dat er ergens, of komt dat nog.

Zoals al eerder gezegd is het wel vervelend dat je moet onthouden wat je bij Kindle vindt, wat bij Bol, wat bij kobo, wat bij de gratis epubs of als PDF …
Via de zoeksystemen in het apparaat als geheel -Gesture Search bv- zijn deze Kindle titels ook niet te vinden: je moet echt de Kindle app opstarten om te weten wat  er staat. Of ergens -Librarything?- een lijstje aanleggen…


One thought on “Mobiele App: Amazon’s Kindle voor Android

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s