8e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab

Laat een reactie achter

Er zaten ineens een stel nieuwe apps  achter het ‘Samsung Apps’  icoontje. Hoeveel nieuwe er zijn zou hij daar in een getalletje moeten aangeven, maar dat doet hij  pas nadat je de pagina hebt geopend. Het rare is dat als je er een hebt gedownload, die niet meer in het lijstje staat, maar dat geldt weer niet voor allemaal: Blinkx zit er nu niet meer in, Nobex wel. Onduidelijk.
Een paar van de nieuwe geïnstalleerd:

  • NOS teletext : dat ziet er eigenlijk net zo uit als de gewone NOS app. Wat is doel ervan dat Samsung dit op deze pagina zet? Ook onduidelijk
  • Samsung MMM widget geïnstalleerd op een leeg scherm. (Zie illustratie) Dan krijg je een combinatie van een aantal zaken als videootjes, films, muziek, een ingebouwde NU.nl widget, Tweets van ‘bekende’ Nederlanders – de boeken van Heleen van Royen ken ik wel, maar waarom zou ik haar tweets willen lezen laat staan die van ‘eenjurk’- , buienradar, file. index.nl.  Het is me allemaal een beetje te opgeklopt en een deel heb ik al.  Wat wel aardig is, is de toegang naar wat sites met info over de SGT, maar toch is de documentatie veel te beperkt, en sommige zaken lees je alleen in reviews of bijv op het SGT forum van Android Central (net ontdekt)
  • Vlingo word to action : ‘Simply tell your telephone what to do’ . Dat kan nog wel handig zijn, maar moet het nog in de praktijk uitproberen.  Daarmee kun je dus -ook ‘in-car’- gesproken opdrachten aan de SGT geven, bijvoorbeeld:  “Text Leny ik ben onderweg”.  Waarbij Leny dus een SMSje krijgt met die mededeling. Dat is meer dan alleen hands free bellen  je kunt ook hands free SMSen. Ze hebben ook een widget voor de snelle toegang: dat er maar eens opgezet voor als ik er aan toe kom
  • Need for speed shift:  mijn omgeving kijkt me zo meewarig aan om die groene varkentjes dat ik  dacht er goed aan te doen om er een autorace-simulatie-spel op te zetten. Dat werkte ook leuk -echt een rijsimulator idee- tot er ineens een Volkswagen advertentie voorbij kwam waar je niet zomaar vanaf kwam, alleen door willekeurig ergens op te klikken en daarmee verscheen onderaan de pagina de vraag of ik deze auto echt wilde aanschaffen voor $27.000.  Nee dus, zeker niet tijdens zo’n spel en dat weten de makers ook best wel: kwade wil. Eraf gegooid. Je zal de SGT maar aan de kinderen uitlenen om een spelletje te doen… Als Samsung apps op zijn pagina zet, bevelen ze die aan en horen ze daar wel op te leren. Slechte beurt. Afrader!

Task killer
Af en toe last komt er een geluidje en een melding dat Nu.nl geforceerd gesloten moet worden, terwijl de app helemaal niet open was…. waarschijnlijk wordt dat veroorzaakt door de widget, terwijl die toch niet automatisch op het scherm vernieuwt. Als dat zo blijft gaat die widget er ook af. Evengoed tijd om de enige echte ‘Advanced Task Killer’ te downloaden want er gebeuren altijd dingen op de achtergrond die de gewone taskkiller niet laat zien.

Delicious
De Delicious app op de Hero van een half jaar geleden functioneerde niet best, dus een poos geleden al daarvan  verwijderd. Er zijn er nu een aantal andere te verkrijgen, onduidelijk is welke van Delicious zelf is, ze lijken allemaal ‘third party’. Daarmee geef je wel je user/password weg, maar alla.  Nu maar eens Andricious gedownload :  Andricious geeft in elk geval wel de lijst met tags – al na een paar letters. Opslaan van een item gaat prima, ‘synchen’ ook.
Er is ook een pagina grote widget met de laatste items en een zoekbox bovenaan,  en bovendien zijn nog een paar kleinere, zoals alleen die voor ‘zoeken in je bookmarks’.

Screenshots
Screenshots kun je maken door de back toets vast te houden gelijk met de power knop. Heel fijn dat dat kan, maar het is geen handige keuze met die back toets: van sommige screens kun je nu geen ‘shot’ maken omdat de app dat verhinderd, maar soms lukt dat dan na een paar keer proberen wel. (Eerst de backtoets en dan de power, dat helpt soms wel)

Tot besluit
Veel bezig geweest met schermen samen te stellen met applicaties die bij elkaar horen.
Het wordt meer en  meer echt een Personal Digital Assitant zoals je die zou willen…

—-

Zie verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s