7e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab : ebooks troubles en apps

2 Reacties

Veel geëxperimenteerd met live wallpapers -je hebt echt hele mooie zoals Flurry en Silhoutte- en maffe spelletjes.

Dolphin
Toch maar eens de bekende Android browser ‘Dolphin’ gedownload.  Is werkelijk een stuk verbeterd sinds een half jaar geleden: weer een aanbeveling waard. Je kunt allerlei kleuren ‘plugin/skins’ downloaden en een app om de booksmarks apart op de SD op te slaan. Ziet er heel professioneel uit.
Daarbij vergeleken haalt Firefox mobile of de interne browser het niet, helemaal over naar Dolphin dus.
Als je in de -gewone- browser een pagina bookmarkt, kun je daarvan een ikoontje op een scherm zetten zodat je meteen de website kunt openen .

Google ebooks.
Als je vraagt om een epub dan downloadt Dolphin het bestand gewoon, zonder gezeur, zoals het hoort. Dubbel klikken in de browser geeft wel een melding dat hij geen programma’s kan vinden om het te openen, maar misschien moet ik dan iets aan de plugins doen. Het ebook zelf staat gewoon in de ‘download’-map en je kunt hem met dubbel klikken meteen openen, en desgewenst  in de ebooks map zetten.

Kobo
De Kobo app in de’ readers hub’ is versie 2.1.183. Via een van mijn tweeps hoorde ik dat Kobo sociaal gaat … voor de iPad dan. Meteen kijken of de SGT versie dat ook doet, maar er is niets aan vernieuwd sinds een maand geleden. Dus in de market kijken: zit daar versie 2.3.296….  de apps in de hub worden dus niet vernieuwd en je kunt ook nergens op klikken om dat zelf te doen! Ik was er toch al niet enthousiast over die hub, heb het nu helemaal afgeserveerd : ga wel rechtstreeks naar de Kobo app, wil ik een Kobo boek lezen. Die wordt tenminste bijgewerkt.

Digilezen van Bol
Nog steeds kan ik het betaalde boek niet downloaden. Dus een nieuw boek proberen, want mogelijk ligt het wel aan het feit dat ik dat via de laptop heb gekocht en niet rechtstreeks via de SGT,  hoewel op hetzelfde account. Maar Bol wil dat alleen met iDeal afrekenen, niet op creditcard. Dan niet, weg ermee!

Voicemail berichtjes afluisteren
Bravo, Remote Wave app gevonden en geïnstalleerd en nu worden de door voicemail gegenereerde .wav bestandjes in Gmail netjes afgespeeld. Een must have – als je je voicemail forward naar Gmail.

Overige apps:
Ik ben eigenlijk nog niets tegengekomen dat niet werkt.

 • Buienradar HD
 • Kenteken opzoeken meer omdat het kan dan omdat ik dat ga doen. Mijn eigen -olijfgroene- auto opgezocht: volgens het systeem is-ie rood
 • Google translate
 • NS Xtra Werkt prima, met een seintje als je moet uitchecken met de OV chipkaart
 • Peanuts een ‘old-time’ favorite. Maar die valt een beetje groot uit, en Schultz leeft niet meer, dus echt wel oude doos
 • ToodledoDroid krijgt veel negatieve reacties op/in de  market, maar voor mij synct hij wel goed. De webversie vind ik plezierig, maar de mobiele versie is wel een bijzonder onaantrekkelijke uitvoering…dan maar de volledige versie
 • Wikidroid een snelle toegang tot Wikipedia
 • Zoek en vind, de telefoongids. Blijf het een maffe naam vinden : waarom niet gewoon Telefoongids?

Agenda
De SGT standaard agenda is mooi overzichtelijk, maar tot mijn verbazing verscheen er niets in mijn Hero (Google) agenda nadat ik een item in de SGT had gezet. Wat blijkt: er zijn meerdere agenda’s, de Google agenda maar ook de ‘MyCalendar’ . Wat je door klikken op de pagina invoert komt standaard in de ‘MyCalendar’ ook al vink je die uit. De default daarvan kun je niet veranderen, beetje onhandig.
Alleen met klikken op het plusje bovenaan zet je iets meteen in de Google agenda en wordt het overal heen gesynchroniseerd.

Onderweg
Met de trein geweest, en dan is zo’n tablet met een interne sim kaart toch een stuk gemakkelijker dan een notebookje met een USB stick die er onhandig uitsteekt.  En een stuk hanteerbaarder.
Ook tijdens de vergadering aantekeningen maken ging prima:  en daarbij website opzoeken,  PPT bekijken, word documentjes, tussendoor wat tweets,  helemaal ok.
Vanaf 8 uur ’s morgens aangehad tot een uur of 2, maar dan begint de accu bedenkelijk leeg te worden. Nog iets meer batterijduur zou niet verkeerd zijn. Of je moet de lader meenemen natuurlijk, die is niet zo groot -formaat stekker-, maar het is weer een ding mee te slepen.

Review
Ik ben het grotendeels wel met deze review  van Living digitally eens:  Review of the Galaxy Tab: the Good and the Bad, hoewel mijn exemplaar in het geheel niet ‘buggy’ is. Van Freezes heeft mijn exemplaar gelukkig ook geen last.
Wat inderdaad storend is dat hij geen waarschuwingslichtje heeft: niet voor binnenkomende berichten, maar ook niet als hij aan de lader zit. Daar verwacht je ook een lampje van.
Ongetwijfeld kom er nog van alles op tablet gebied aan, maar zoals hij ook al zegt dit is er en ‘Until then I’m going to enjoy it

—-

Eerdere Galaxy ervaringen

2 thoughts on “7e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab : ebooks troubles en apps

 1. Hoi Dymphie,
  Mail me eens je kenteken, dan kijk ik waarom ‘kenteken opzoeken’ je mogelijk een onjuiste kleur van je auto teruggeeft. Die app is van onze hand en we hebben graag dat hij het goed doet ….
  mvg Wik

 2. Hi Wik,

  Vorige week zei hij dat het kenteken ongeldig was, maar na de laatate update -die ik net heb uitgevoerd- is de kleur inderdaad zoals op kenteken vermeld.

  De kenteken opzoeken app doet het nu inderdaad goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s