6e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab

Laat een reactie achter

GeoDiary is een hele mooi verzorgde  app die -zoals de naam zegt- gebruikt maakt van geo-location en bij elke notatie bijhoudt waar je bent. Kan me voorstellen dat het handig is als reisboek of zo. Maar daar ik altijd thuis of op mijn werk ben, is dat voor mij niet zo zinvol, hoewel het  er wel ERG mooi uit ziet…
Vraag me wel af hoe dat met de backups van dit soort apps zit, vaak kun je ze wel op een SD kaartje zetten,  maar dan blijf je in dezelfde app en de vraag is:  kun je ze uitvoeren naar een tekstbestand en weer inlezen in iets anders? Uitproberen dus: er zit een Backup en Restore data optie bij. Dus de Backup gestuurd naar de mail, en in Notepad geopend. Het is een Xml bestand met daarin de items, waarmee je dus met wat gemanipuleer best wat kunt doen.

Digilezen bij Bol.com.  Een digitaal boek gekocht via de laptop en dat stond inderdaad netjes op het plankje klaar om te downloaden op de SGT. Maar toen ik het wilde downloaden kreeg ik de mededeling dat er wat met de server was….  eerste avond geen boek dus, tweede dag ook niet.

Micro-SD kaart
Ok, de proef op de som: de SD kaart uit de Hero gehaald en in de SGT gezet. Hij gaat hem niet opnieuw formatteren (gelukkig). De muziek die ik daarop heb staan kan ik aanvinken per mapje en kopiëren naar de root van de SGT in mapje Audio… plek zat. Via het digital frame kan ik ze allemaal benaderen en afspelen. Mooi … dat werkt dus.
Kaartje weer terug in de Hero, opstarten, en daar zitten ze ook allemaal nog. (Zucht van opluchting)

Colornote is een buitengewoon handige app die ik op de Hero veel gebruik, dus ook hier heb gedownload. Nu werk ik graag in de ‘cloud’: is er een centrale site waar je dat kunt opslaan, of het is mogelijk de notes te delen? Even op onderzoek: geen centrale site, wel een website/blog met wat informatie.
Als voorbeeld neem ik mijn standaardboodschappenlijst: kan ik die ‘sharen;?
Als ik op in de Hero op de Share button klik staat er bijv Dropbox bij … maar dat gaat niet ‘ uploading is not implemented jet’ . hmmm.
Versturen als Colornote? dan blijkt hij hem in de eigen box te kopiëren, dat is niet de bedoeling.
Mailen dan? Verzenden gaat, zegt hij, maar in de mailbox komt het niet aan, en bij verzonden mail staat-ie ook niet… aaaahh, blijkt dat ik de Automatische synchen op de Hero heb uitgezet, omdat ik iedere keer over de KPN datalimiet ga. Dus die even aanzetten en dan komt-ie binnen op de SGT. Dan heb je een tekst in de mail, die kun je selecteren en in een Note plakken: gelukt.
Maar nu een checklist verstuurd: die tekst kun je wel selecteren, en ook plakken maar alleen als tekstnote, niet als checklist.
Er is ook geen import: ik heb de backup uit de Hero wel gekopieerd naar de SGT (via de microSD kaart) maar geen idee hoe die in te lezen.*

Radio
Op zoek naar een radio app: die Nobex vond ik niets. Op de HTC Hero had ik radio.nl, maar dat werd op een gegeven moment instabiel, en nu is het op de market helemaal niet meer te vinden. Bij Androidzoom staat het nog wel, maar hij valt niet meer te downloaden en uit de commentaren blijkt dat het in Froyo ook helemaal niet meer werkt. Wat dan?
Radio1 van de market gedownload, Radio2 ook trouwens: dat hoeft eigenlijk niet, want de een switched naar de ander. Ze zien er mooi uit op het scherm, met info over wat er op dat moment op de radio is,  maar ik krijg geen geluid uit het apparaat: niet zo handig voor een radio …. Ze blijven zoeken naar contact, en trekken een sterke wissel op de accu, maar geluid ho maar. Heb ze maar een enkel sterretje gegeven in de market en er weer afgegooid.
Omroep.nl is de mobiele versie van de  bekende site: geeft info over radio en TV zenders en daar doet de verbinding het wel, maar dus ook weer niet multitaskend: eigenlijk gewoon via de browser en als je naar een ander scherm gaat ben je de verbinding kwijt. Kan dit via het Digitale frame … nee. Daar kun je alleen  -door op het display te clicken- voor slideshow, clock of music kiezen. Die music is wat je gedownload hebt of erop gekopieerd hebt, niet een radiozender dus.
Of kun je bij de systems tools  iets doen, misschien helpt optie ‘Prevent from sleep’ of zoiets … niet te vinden.

De Google Reader app op je mobile zorgt er ook voor dat je nu alle pagina’s in de browser ook kunt toevoegen aan je ‘Shared items‘. Dat was een optie die ook niet altijd aanwezig was voor die tijd.

PDF lezer
Eerder had ik het al over Pagina view voor overzicht  en Reading view om te lezen en de Bookmarks die er al inzitten. Je kunt inzoomen en uitzoomen, zoeken in de file en meteen naar een pagina springen. Verder kun je de file verzenden, maar dat is het wel zo’n beetje, met het aantekeningen maken ben ik nog niet verder gekomen.

– wordt vervolgd –

Zie ook de vorige ervaringen

——-

* De site zelf geeft als oplossing: “Goto backup screen ‘Menu -> BackUp’ then you can see list of backup files. Tap backup item you want to restore. Type password that you have set when backup file was created. ‘ Maar dat werkt niet voor deze constructie. Misschien wil hij wel perse de SD kaart benaderen, is zit er een datum in verscholen of zoiets….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s