5e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab

Laat een reactie achter

Van lief een leren hoesje gekregen, een zwarte. Heel mooi en degelijk maar een boekvorm was denk ik wel gemakkelijker geweest, maar dat hou ik maar voor me. Een echte screenprotector lijkt me onhandig, maar ik sleep de Tab overal mee naar toe en een bescherming heb je wel nodig want -grrr- er zit al een pitje in het scherm. Voortaan alleen maar in zijn jasje meenemen dus.

Verder voornamelijk over apps dit keer:

Op zoek geweest naar live wallpapers: er zijn er heel wat en ze doen het allemaal goed in technisch opzicht, maar niet alles is prettig om naar te kijken als achtergrond: het moet esthetisch zijn en toch niet opdringerig.Veel van die bewegende deeltjes zijn veel te nadrukkelijk. Die herfstbladeren in het water zijn erg mooi, maar af en toe was anders is ook niet verkeerd.
Zo’n sneeuwlandschap voldoet wel, maar als je dat buiten al ziet….  Dus maar voor de vlindertjes en lieveheersbeestjes gekozen, echt erg mooi, voor zolang als het duurt.

Spelletjes natuurlijk: de een nog onnozeler dan de ander, maar verslavend.

  • Mahjong : gelijke items aanklikken en zo het scherm leegmaken. Beetje dom, maar wel aardig, en zo maak je je hoofd ook leeg
  • Bubble blast : waterballetjes doorprikken. Och ja
  • Angry birds: nijdige vogeltjes katapulten naar groene varkentjes met valhelmen, wie verzint dat 😉 …en het is nog verslavend ook. Voor Android heb je een gratis versie met kleine advertenties, maar door dat relatieve grote scherm heb je van die adds geen last.

Yammer heeft nu de app geüpdatet: deze is iets beter dan de vorige maar hij laat het icoontje niet zien na updaten: dan moet je het eerst on-installeren en weer opnieuw installeren. Deze nieuwe laat nog steeds geen ‘draadje’ zien, en dat is wel vervelend, want een van de kenmerken van Yammer is juist dat je reageert op eventuele oude berichten: die komen dan bovenaan met alle commentaren erbij. Via de app kun je niet zien waar op gereageerd wordt, alleen op de persoon.  Eigenlijk scoort deze app nog steeds onvoldoende.

Samsung apps heeft er nu twee in de collectie:

  • Digilezen van Bol.
  • Nobex radio companion.  De radio app is inderdaad zoals het hoort mulitasking: hij speelt op de achtergrond, maar het is een waardeloze uitvoering. Werkt heel rommelig en onhandig, geeft aldoor foutmeldingen  en de gewone zenders die ik wil krijg je er niet op. Weg ermee

Google reader heeft nu een eigen app, maar ik ben al heel tevreden met Newsrob, dus daar zit ik op zich niet op te wachten. Wat hij wel kan is losse feeds inlezen en Newsrob wil ze graag in een mapje.
Via Gtweet kun je de RSS feed van jou en je tweeps inlezen in Google Reader: zelf zeggen ze om je Tweets zo te lezen -wie wil dat nu- maar je kunt er zo wel handig in zoeken. Daarmee tellen ze echter wel mee voor het totaal aantal berichten voor je echte RSS reader app en die  loopt zo snel vol, zelfs als je het max aantal berichten op 750 zet. En  daarmee zit je dus je echte berichten in de weg.
Wat je dan kunt doen is ze niet in een mapje zetten, maar apart onderaan in Google Reader, en die regelmatig als gelezen aanmerken via de  ‘GRapp’. Daar gebruik ik die GRapp dus voor: alleen om schoon te maken eigenlijk.

Wat ik de komende week ga doen: kijken of deze Theft aware iets is … hoewel: het is een knappe dief die hem uit mijn handen krijgt 😉 .

Mijn voicemail komt binnen als .wav bestand in de mail, en die extensie wil hij niet openen. In alle twee de mailopties niet. Helaas wil hij het dan ook niet downloaden, want het zou best kunnen dat het via de verkenner wel geopend kan worden. Daar moet ik nog wat op zien te verzinnen.

Afgelopen week een aantal schermen ingedeeld : ik zie er al 9 en er kunnen er nog meer bijkomen zo je dat zou willen. Maar effectief heb ik er 6 in gebruik, gesorteerd naar soort: Start – nieuws – sociale media – kantoorapps – spelletjes. Dat soort dingen. Nou zou ik graag willen dat je er ook een naam aan kon geven die je erboven kon zetten inplaats van alleen een nummertje. Misschien bestaat er wel zo’n app: kan anders een slimmerd niet zoiets maken?

Samsung zegt al een miljoen Tabs verkocht te hebben en verhoogt verkoopverwachting. Dat verbaast me wel een beetje gezien de prijs in Nederland. Maar als je de reacties ziet: het is inderdaad een heel plezierig formaat.

Ik ga er weer vrolijk mee verder ….

—-

Zie ook mijn 4e, 3e , 2e en 1e ervaringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s