4e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab

4 Reacties

Hoera, ben achter de manier gekomen om ook te mulitasken terwijl je naar muziek luistert op de SGT: start eerst een (vaste) app op die ‘Digital Frame’ heet, daarin kun je foto’s laten zien als slideshow, of een klok neerzetten, maar ook muziek draaien dus. Dat vond ik in een iets uitgebreidere handleiding op deze site …. RTFM 🙂 .

Applicaties
De NRC.next heb ik een aantal werken gratis: vraagt netjes of je wel wil downloaden als je niet met de wifi verbonden bent, en alleen een mobiele toegang hebt. De gedownloade nummers lezen prima, maar de online versie valt tegen:  zit vol sturingstekens, en het is me niet duidelijk waar die vandaan komen.
De Evernote app wil wel een nieuwe note invoeren en een bestaande wijzigen, maar het invoeren van tags en wijzigen van Notebook lukt niet. Dat is een Android probleem trouwens: op mijn Hero doen beide opties het ook niet.

E-books
De SGT levert diverse mogelijkheden: de eigen ebook reader, Kobo, Bol, Zinio ed.
Ik keek even naar Bol.com, maar als je een boek wilt betalen moet je je iDeal credentials invullen, en dat doe ik liever niet: je weet niet of dit een ‘secure’ verbinding is. Ben van plan om eerdaags er een te kopen via de laptop en dan op de SGT te downloaden, maar of dat werkt: dat moet nog even wachten.
Bij ebookstick kun je een gratis ebook downloaden tegen de prijs van een tweet: een leuke actie, dat wil ik wel proberen. Wat het systeem doet is je doorlinken naar Yousendit, en dan kun je daar het ebook downloaden. Probleem is dat de link vanuit Yousendit gevormd wordt door een grote hoeveelheid cijfers: het systeem herkent dat niet als een bekende extensie -epub- en wil het niet dowloaden. Vervelend.  Firefox doet het ook niet. De link naar mezelf gemaild en geprobeerd te openen vanuit de Samsung mail of de Gmail: nada.
Maar we zijn niet voor 2 gaten te vangen: via dat mailtje kon ik wel de Yousendit link op de laptop openen en bewaren: dan wordt het bestand netjes als een .epub gedownload. Dat bestand in Dropbox gezet, en voila, je opent het met dubbelklikken zonder probleem in de SGT.
Het lezen gaat wederom prima: je hoeft geen speciale acties te doen om de Adobe digital editions te installeren: de epub edities kan hij aan. het probleem zit hem erin dat de browser weigert de files te downloaden als hij de extensies niet herkent. hoe het precies werkt weet ik niet, maar waarschijnlijk wordt er tijdens het downloaden iets gewijzigd waardoor het bestand de juiste extensie krijgt. Die optie mist de  SGT dus.

De bottomline
Nee, hij is nog niet uitontwikkeld, en ik hoop van harte dat ze er mee doorgaan, want oowww wat is het een leuk apparaat!

Zie ook

  4 thoughts on “4e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab

  1. Pingback: 5e ervaringen met de Samsung Galaxy Tab « Dee'tjes

  2. Pingback: Ebooks lezen op de Samsung Galaxy Tab « Dee'tjes

  3. Graag gedaan Henry.
   Later heb ik uitgevonden dat het geen probleem is als je bijb dolphin als browser hebt, dan kun je epubs zonder meer downloaden.
   Blijft raar dat de Samsung die integratie niet geregeld heeft: uiteindelijk kan de basisapplicatie ebooks wel epubs lezen …

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s