NVB10 : Hans Appel – The internet of things meets the internet of people

Laat een reactie achter

Gelijkertijd met deze sub key-note -duh.. laat dat sub maar weg- spreekt Henk van Ess (Voelspriet). Die volg ik natuurlijk op Twitter en ik hoop dat een van de medebloggers daar verslag van maakt, ik ga nu maar eens voor de harde techniek.  Een veelbelovende titel heeft Hans Appel  spreker bedacht, en de rest van de NVB site over hem  klinkt ook interessant – enkele stukjes gepikt:

Foto: Vincent Boon

Hans Appel is inmiddels zo’n 37 jaar actief in de automatisering van  Wang naar Apple naar Sun Microsystems
Hij is auteur van vele artikelen en van inmiddels zo’n negen boeken op het gebied van Informatie Technologie en de invloed van deze technologie op de maatschappij om ons heen. … Met behulp van multidisciplinaire ontwikkelteams worden onder zijn leiding vernieuwende projecten op een onorthodoxe uitgevoerd … Appel zegt altijd: “Ik heb twee vakken: technologie en marketing. De combinatie van die twee gebieden vormt een geweldige uitdaging. Het “bij” blijven op deze twee dynamische terreinen is een enorme motivator om te excelleren”.

– Als we bedenken dat informatie zal komen van: mensen, video streams, landkaarten, nieuws kanalen en miljarden sensoren. . . En we ons verder realiseren dat deze informatie digitaal zal zijn en op het internet worden ‘gezet’. . . Dan kan dit alleen maar uitmonden in het samenkomen van de ‘virtuele’- en de ‘fysieke’ wereld. Onze creativiteit en besluitvormingsprocessen zullen steeds meer afhangen van het ontvangen van onvertraagde (real time) informatie die wordt meegenomen bij het bepalen van onze acties.

– smartphones, ebooks, mediaspelers, tablets zijn geen comuters (o nee?) en kunnen door iedereen gebruikt worden. Laten we vandaag samen eens wat ‘out of the box’ denken, laten we ons vandaag opstellen als creatieve reuzen en niet als zeurende kabouters op stelten

————————

100 slides in 2 minuten om zichzelf voor te stellen .. o dear. Persona’s: prive en business.

Zijn boekjes gaan steeds verder af staan van technologie zelf, maar meer over wat je ermee doet.

Wat nou als je die persona’s steeds bij je zou hebben, waar de wereld op kan reageren. dat gebeurt met internet en sensor systemen. Altijd aangesloten op internet – digitoon (had hij aanvankelijk bedacht). Anytime, anywhere, anyone, any device ; en dat is eigenlijk de wereld om ons heen., dat is de realiteit van vandaag. Huidige jongeren komen allen als ze een snelle internetverbinding en een snelle pc hebben. Luisteren en delen staan vooraan. Sociale netwerken zijn het gesprek; terugkoppeling krijgen, willen leren.

Dit zijn motieven om deel te nemen aan sociale netwerken;

  • plezier
  • contac thouden
  • groepsgevoel
  • reciprociteit
  • zakelijk motief
  • zelfexpressie
  • imagoversterking
  • altruisme

Dit is ook ontdekt door de marketing: marketing 3.0

Everyware: Internet van computers -> internet van dingen met computers -> internet van dingen

We komen in een wereld waar de koelkast intelligent is: niveau koeling gaanpassen aan wat erin ligt: RFID.  Supermarkten werken er al lang mee. Huis past zich aan, aan de wensen van de gebruiker. We hoeven daar niet bang voor te zijn, dat kan heel positief zijn.
Er komt natuurlijk ook heel veel ethiek bij: “smart dusk” kleine doosjes waar veel inzit. Draadloos, gemakkelijk over te seinen, maar ook over het hoofd te zien.

Privacy kan een excuus zijn om niets te doen, niet willen innoveren ook.

We zijn al veel verder aan het gaan met deze techniek dan veel mensen in de gaten hebben.
Soort koptelefoon opzetten dat door je hersenen rechtstreeks zaken aan laat sturen voor $299. Of dat kan laten zien of je gestrest bent. Daarmee kun je in de gezondheidszorg veel voor mensen oen : bijv die verlamd zijn.

Simpele techniek: met een pen kun je bijv 200 uur geluid opnemen, en met het maken van aantekeningen het geluid laten opnemen van het momen dat je de aantekeningen maakte. Je verliest geen informatie meer. Kost $129. (Leuk , lijkt me ook wel wat). Is geen gadget want er zit ook en softwareontwikkelingskit bij. (Is dat een definitie van een gadget?)

iPhone – zwitsers zakmes. Zette hele wereld op zijn kop, omdat iedereen een stukje toepassing kon kopen via apps.

Augmented reality. Bionic noticing (laat wat layar dingen zien)

Printing – publishing on demand
Heeft 9 jaar geduurd voor he teindelijk doorkwam, of ligt dat soms aan de mark. Zegt wel iets over visie en mensne die alleen denken aan geld verdienen.

Kindle ; kwam 9 maanden geleden pas uit op internationale markt. Hij kreeg hem thuis en het exemplaar was meteen al gepersonifieerd. Is wel anders bij sommige andere ebook readers;  hoe de techniek wekt is niet zo van belang, het werkt gewoon :  soms wordt het zo ingewikkeld gemaakt. Eerst aansluiten op een PC, eerst Adobe downloaden, dan pas kunnen gebruiken.

Die technologie kun je geweldig inzetten voor mensen, maar je wordt tegengehouden door idioten die alleen aan geld denken.

ipad is ook prima: daar kun je de kindle app op downloaden, en daarmee kun je ze gewoon ook lezen : dat is nadenken over mensen en inzetten van technologie op een goede manier.

Kranten in diverse edities erop downloaden voor klein bedragje. In NL maar drie kranten. Kranten die je downlaod zijn gewone kranten, geen websites. Advertenties en alles staat erin.

Mooie toepassing op een manier die voor iedereen toegankelijk is.

Door middel van het gebruik maken van apps zoek je op een andere manier.

Je zou je kunnen voorstellen dat je – als je je digitale identeit bij je hebt- op een andere manier door een museum geleid wordt bijvoorbeeld wanneer je een kind bent, dan wanneer je een speciale belangstelling hebt bijv. Daar hoef je niet bang voor te zijn, dat heeft niets meer privacy te maken.
Zo kun je het ‘beleven’ van een dierenpark voor elke doelgroep anders maken.

Laten we hopen dat de er geen ‘technology junkyard’ voor deze technologische toepassingen zijn, waar je niets mee kunt doen, maar dat we mooie creatieve toepassingen weten te vinden.

————

We hebben bij Hans Appel beslist nog een imago probleem …

Zie ook Youtube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s