Problemen met de HTC Hero na de 2.1 update

4 Reacties

Het steeds wegvallen van de mobiele internetverbinding weet ik aan een gebrekkig functioneren van de KPN, waar ik mijn account heb. Zeker omdat dat verschijnsel zich voor deed na de kabelbreuk een paar weken geleden.

Maar de verbinding bleef slecht, was soms dagen achtereen niet eens aanwezig. Daar baalde ik echt van, dus een klacht ingediend bij de KPN. Op een ochtend  -toen ik weer eens geen verbinding had- heeft de monteur de lijn doorgemeten en die was prima.

Ergo: het ligt aan het toestel, de hardware, de software of de simkaart.

Bij het KPN business center hebben ze monteurs in dienst: die kunnen ter plekke iets repareren. Alleen kunnen ze aan de Android software niets doen, en het toestel zelf zouden ze op moeten sturen naar HTC. Een doorlooptijd van 3 weken: in die tijd ben je dus je toestel kwijt en leentoestellen uitgeven is geen usance .. 😉 .
Het leek heel onwaarschijnlijk dat er met de SIM-kaart wat aan de hand was: die is vrij nieuw, en ze gaan bijna nooit stuk.

Ondanks dat ik pas sinds januari deze Hero heb, wilde ik hem toch niet kwijt. Dus maar besloten tot een reset: het zou immers ook best kunnen dat er door de update naar 2.1 iets mis is gegaan.
Je zou verwachten dat de reset naar de fabriekssituatie ook de update 2.1 eraf zou halen -die dan opnieuw geïnstalleerd kon worden- maar dat is niet zo.

De KPN monteur -ze zijn reuze aardig daar- heeft voor mij het toestel gereset, en ik kon weer de apps opnieuw downloaden en installeren.

Dat geeft ook meteen de gelegenheid om te kijken wat je als eerste wilt dHero indelingownloaden, dat zijn blijkbaar de zaken die je het meeste gebruikt,  en hoe je het geheel indeelt.

De apps die ik meteen weer wilde zijn er niet eens zoveel;

 • Astro
 • Seesmic
 • Foursquare
 • Gtasks
 • Maps
 • Barcode scanner
 • Newsrob

En wat indeling betreft: in plaats van pagina’s vol kleine icoontjes -zoals ik t eerst had- heb ik nu alleen een paar grote widgets genomen:

 • Grote klok (die je zonder bril kunt lezen) + contacten + seesmic + foursquare
 • Agenda (widget)
 • Berichten (widget)
 • Weer (widget)
 • Gtasks (widget)
 • notitie (dat is een leuke nieuwe widget die  ik gevonden heb: voor handgeschreven en getypte notities)
 • Favoriete contacten

en als me dat niet bevalt dan wijzig ik het wel weer 😉 .

Oja, hij blijft het tot nu toe goed doen, hoop maar dat dat echt de reden was….

Update 17 augustus: hij blijft t goed doen. Gelukkig.

4 thoughts on “Problemen met de HTC Hero na de 2.1 update

 1. hoi ?,

  Ook ik heb al geruime tijd last van het wegvallen van internet (al voor de update 2.1) en ook ik heb moeite om mijn toestel zo lang af te moeten staan (je raakt snel gehecht aan de functionaliteit van de Hero). Heb recentelijk de update naar 2.1 gedaan maar dat leverde geen verbetering van de internetverbinding op. Nog steeds valt hij geregeld weg. Ik zit bij Vodafone en jij bij KPN dus daar zoek ik het probleem eigenlijk niet.

  Ik zou nu die reset ook willen proberen en neem aan dat je daarmee bedoelt “Terugzetten op fabrieksinstellingen”? Blijft inmiddels je internetverbinding nog steeds overeind? ik ben zeer benieuwd en hoor het graag van je.

  Fer

 2. Hoi,

  Ja inderdaad: terugzetten naar de fabrieksinstellingen ( en dat is incl de 2.1 update).
  De internet verbinding van de Hero doet t nog steeds, dus ik denk echt dat dat t is.

  succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s