Rijksoverheid.nl

Laat een reactie achter

De Ministeries van BZK, Justitie en VenW zijn overgegaan op Rijksoverheid.nl. Vanaf 12 juli 2010 zijn de websites  Minbzk.nl, Justitie.nl en Minvenw.nl uit de lucht,  in het derde kwartaal gaan ook de ministeries van VROM en SZW over en eind 2010 volgen Buitenlandse Zaken, Defensie, Financiën en LNV.
Het is een strakke website geworden, en de alert die ik had lopen is overgenomen.
Maar ik miste wel de mogelijkheid om een Magazine dat BKZ full-text had (Magazine Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing)  te raadplegen.

Ze hebben een tabblad met Documenten en publicaties, maar daar staan geen ‘Magazines’ of ‘Tijdschriften’ als type publicaties bij.
Via zoeken op ‘trefwoord’  Magazine kwam ik wel bij  een cryptische aanduiding Magazine NVCB met een link naar de inhoudsopgave van inderdaad het gewenste tijdschrift.  Die inhoudsopgave, dat is al te mager.  De overheid publiceert veel, en het is een goede zaak als ze dat ook full-text op het internet wil zetten, het zou jammer zijn als ze daarmee ophouden.
Het op deze manier -via ‘trefwoord- moeten zoeken is ook niet handig: je vindt gauw veel te veel. Zeker als de andere ministeries daar bij komen, is het wel zaak om dat verder aan te pakken.

Ik heb ze een reactie gestuurd en ze antwoordden per omgaande dat ze ernaar zouden kijken:  netjes.
En een paar dagen later al:  als je nu zoekt op ‘Magazine’ vindt je  Magazine Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing mei-juni 2010 de complete naam met een link naar de full-text!  Mooi zo.

Nu nog een rubriek ‘Magazine’  en een overzichtspagina van alle oudere magazines  bij elkaar, liefst per jaar en ik ben weer helemaal tevreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s