Android 2.1 update voor de Hero

Laat een reactie achter

Ruim een half jaar hebben we erop gewacht, maar nu is-ie er dan: de update van het Android operating system voor de HTC Hero naar versie 2.1. De update wordt Over the Air (OTA) gezonden en ze waarschuwen je wel dat je dan t beste in de buurt van een WiFi kunt  zijn. De aankondiging dat hij voor me klaar stond kwam binnen toen ik in vergadering zat, dus maar even uitgesteld.  En daarna kon ik hem dus niet meer vinden. De tweede kwam ook op een onhandig tijdstip, dus thuis de suggestie van Pascal maar gevolgd en de klok een maand vooruit gezet.

Meteen kwam de voorbereidende update en vlak daarna de echte.

Downloaden en installeren ging vrij vlot, alleen bleef hij wel haken na het opnieuw ontgrendelen van de SIM kaart: dat duurde echt lang. Aanvankelijk liet ik hem ‘in slaap vallen’, maar dat schoot niet op. Dus hield ik hem maar ‘wakker’ en zo kwam hij er al tellende van 1% naar 100% toch door. Wat de reden daarvan is weet ik niet.

In het begin was hij heel erg traag, maar dat verbeterde na een paar keer uit en aanzetten.

Het ziet er wel allemaal wat anders uit, maar alle apps doen het en het is best goed gegaan. Ik moet er alleen wel aan wennen: ben de weg een beetje kwijt.

Waar ik erg van baal is dat hij de ‘scene’  (=indeling van de 7 homepagina’s in combinaties van programma’s, widgets, achtergrond en dergelijke) die ik gemaakt had, niet heeft bewaard. Daar had ik nogal wat werk in zitten om dat helemaal naar mijn zin voor elkaar te krijgen, en dat kan ik nou opnieuw doen.

De meeste instellingen heeft hij wel bewaard trouwens:

 • alle apps
 • contacten en favorieten
 • bookmarks (alleen in een andere lay-out)
 • mail
 • agenda

Maar niet de

 • taalinstelling (maf genoeg kon ik ‘Instellingen’ niet meer vinden , tot ik me realiseerde dat dit nu een Engelse versie was waar dat Settings heette 😉  )
 • attendering van Twitter updates via  Seesmic. De Peep (= Hero’s Twitter app) updates komen nu ineens weer door. Is ook zo verholpen, daar niet van

Wat een klein beetje anders is / wat erbij gekomen is:

 • het geluid van de attenderingen is luider
 • de datum die ik een maand vooruit had gezet is vanzelf terug naar de actuele datum gekomen
 • gMaps heet nu gewoon Maps en heeft ook op OV stations vertrektijden en daarnaast heb je nu apart Navigatie: met geluid, alleen komt er bij mij geen kik uit. Dat ziet er wel iets meer als een echt navigatie systeem uit, maar zo gebruikte ik gmaps eigenlijk al wel 😉 Naast de bestuurder zittende dan . Helemaal goed werkt het niet, want hij zegt dat hij blijft zoeken naar de GPS, terwijl hij op de kaart wel aangeeft waar ik ben.*
 • het lettertype en de icoontjes zijn her en der een stuk groter geworden. Hoefde van mij niet
 • Text-naar-Spraak: kun je downloaden en dan zie jd niets, maar bij de Instellingen krijg je een optie om de ‘Speech Synthesis in English’ te horen. Tsja. Wat moet ik ermee?

Wat nu wel goed gaat:

 • Calendar synchroniseert  goed met de webversie. daar ben ik echt  heel blij mee.
 • Yammer app: die deed het al een paar weken niet meer, en nu, na de update van de OS en de app zelf, weer wel
 • Dropbox office documenten kun je nu wel inzien: de .DOC via Astro en daarna Quickoffice, en de  XLS via ASTRO zelf. WPD  (WordPerfect documenten) niet

Wat nog steeds niet goed gaat

 • bijlages in mail als .wav afspelen : mijn voicemail kan ik bijv niet afluisteren

Zoals Pascal al zei: het is eigenlijk niet heel erg spectaculair, maar we experimenteren lustig verder 😉

—–

update 17juli: de navigatie geeft nu wel geluid en werkt goed. Alleen vind ik die stem van die juffrouw wel erg zeurderig, en ik zie geen optie om die te veranderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s