Mobiele App: Dropbox

Laat een reactie achter

Dropbox is werkelijk een heel plezierig programma. Daarmee kun je alle computers die je gebruikt voorzien van eenzelfde map: en die map synchroniseert zichzelf. Mocht er per ongeluk iets uit verdwijnen dan kun je dat document via internet terughalen: een back-up heb je zo ook.
Bovendien kun je bepaalde sub-mappen delen met met heel verschillende mensen, reuze  handig.

Er is ook een Dropbox app voor Android: die haalt je mappenstructuur binnen en de namen van de bestanden, maar niet de documenten zelf.
Klik je op een bestandsnaam, dan gaat hij het downloaden en vraagt je vervolgens met welk programma je dat betreffende bestand wil openen en je krijgt een keuze uit de mogelijkheden.
De muziekjes (mp3) kan ik zo downloaden en afspelen, plaatjes kun je bekijken en met .txt of  .pdf heb ik ook geen probleem, maar met de Office bestanden wel.

Er is een standaard QuickOffice programma op de Hero:  dat toont Office documenten alleen,  je kunt ze niet bewerken, maar ze alleen bekijken. Voor mijn eigen tekstbestanden gebruik ik dat niet eens:  dan heb ik een voorkeur voor Google docs :  daarmee kun je immers tekstbestanden en spreadsheets maken, opslaan en synchroniseren op alle computers die je wilt, inclusief de mobiel. Word en Excel heb je daarmee helemaal niet nodig.
Maar als je een .xls of een .doc bestand in je Dropbox map heb, kun je die niet bekijken met QuickOffice, en je kunt ze ook niet openen met Google docs, die mogelijkheid krijg je niet. Je kunt ze nl niet eerst opslaan en dan pas openen,  en er is ook geen andere app op mijn Hero die ze meteen vanuit Dropbox kan openen.
Het zal waarschijnlijk wel met de betaalde Docs-to-go app gaan: Raymond geeft een beschrijving van het werken daarmee in Mobiele documenten: werken met je bestanden onderweg. Ikzelf heb een paar jaar geleden nog rond de 100 euro betaald voor de Palm versie daarvan, dus nu maar even niet, temeer daar ik niet vaak Word gebruik.

Aan de Dropbox blog te zien wordt er nog driftig aan ontwikkeld: even afwachten maar.
Voorlopig krijgt de Dropbox app wel een voldoende van me, maar maar net.

———-

Zie ook mijn besprekingen van andere android apps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s