Mobiele app: Telefoongids & Gouden gids

2 Reacties

Raymond attendeerde me op het beschikbaar komen van de nieuwe applicatie voor het telefoonboek (en de Gouden gids, maar die gebruik ik eigenlijk bijna nooit). Gedrukte telefoonboeken heb ik allang niet meer: ik gebruik mijn eigen contacten of het telefoonboek op internet. Als je daar zoekt zie je dat  er twee websites zijn:

  1. http://www.telefoonboek.nl/ met mobiele site: http://m.telefoonboek.nl/
  2. http://www.detelefoongids.nl/ met mobiele site: http://mobiel.detelefoongids.nl/

Een echte app op de mobiel is toch heel handig: dus meteen naar de Market en geïnstalleerd: je krijgt dan die van de tweede site uit bovenstaand lijstje.

Wat merkwaardig is aan deze app is dat-ie niet ‘Telefoonboek ‘of ‘Telefoongids’ of zoiets heet, maar “zoek&vind’, beetje irritant is dat, want dat staat dan ook op je icoontje en dat kun je niet wijzigen.

Als je erin zoekt geeft hij eerst de gouden gids resultaten –money makes the world go around– voor de telefoonboek-items van gewone mensen moet je nog een link verder klikken.

Mijn Hero start meteen de GPS op als je het icoontje aanklikt, en stopt er dan niet mee, ook niet als je naar een andere app gaat. Aan te bevelen is dus wel om TasKiller op je systeem te hebben: die app kun je gebruiken om applicaties te sluiten die je niet nodig hebt op dat moment.  Als de GPS aan blijft trekt hij je accu in korte tijd leeg:  de Hero krijg je zo in 3 uur leeg heb ik gemerkt.

Maar verder een prima app: met link naar maps en mogelijkheid om meteen te bellen.

————

Zie ook mijn andere postst over Android apps:

2 thoughts on “Mobiele app: Telefoongids & Gouden gids

  1. Pingback: Mobiele app: Radio.nl « Dee'tjes

  2. Wat vind je van onze app het is bijna hetzelfde echter toch een tikkeltje gebruiksvriendelijker en hierbij ook gericht op 1 specifieke branche. Ben nieuwsgierig wat jullie van de layout vinden, groeten Ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s