Mobiele app: Google tasks

5 Reacties

Hoe krijg je het Google takenlijstje op je mobiel?  Dat zou eenvoudig moeten zijn, zeker met een Android, maar het kostte even speuren.

Het bleek geen standaard widget te zijn op mijn HTC, en wat je zou verwachten -dat het een soort toevoeging aan Calendar is- dat is ook niet het geval. Google zelf vindt dat de taken bij de email horen, eigenlijk ook al vreemd trouwens, naar mijn smaak hoort het meer bij de agenda.
Maar daar is dus niets te vinden om dat te integreren.

Op de market was ook niet 1-2-3 een app te vinden.

Na wat zoeken vond ik de suggestie om een bookmark -bladwijzer- aan te maken die verwees naar http://gmail.com/tasks . Dat werkt inderdaad, maar je wilt toch niet steeds je browser openen om je takenlijstje te zien? Die wil ik meteen zien als ik mijn mobiel aanzet.

Verder zoekend kwam ik de suggestie tegen om een icoontje te downloaden met die bookmark daaronder: en dat werkt inderdaad. Via de  Market kun je gTasx downloaden en installeren. Inderdaad ‘nothing fancy’meer dan een icoontje is het niet, maar je klikt wel meteen je takenlijstje open zonder de browser te hoeven starten. Met mijn Hero synchroniseert hij goed.

Maar eigenlijk wil je natuurlijk een echte widget hiervoor…

Er blijkt ook een gTasks te zijn, maar als je daarop zoekt in de Market vind je hem niet onder die naam, maar kom je bij Pure Calendar: die doet het wel met een widget, maar daar moet je voor betalen. Is niet veel, maar dat wil ik gewoon nog even niet doen 😉 .

NB: er zijn natuurlijk andere To-Do lijstjes (Astrid bijv, en Toodledo heeft ook een app) maar ik wilde perse de Google variant proberen.
En verder gewoon wachten tot eindelijk de software update naar versie 2 komt, want die Google agenda zelf is ook niet ideaal …

Zie ook:

5 thoughts on “Mobiele app: Google tasks

  1. Pingback: Mobiele app: Telefoongids & Gouden gids « Dee'tjes

  2. Pingback: Mobiele app: Radio.nl « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s