Spelen met Evernote

1 Reactie

Vroeger had ik een Google notebook account, maar dat heb ik laten versloffen, al voordat ze dat zelf deden. Door de presentatie van Ida Aalen nam ik me voor een plan dat ik al lang had eens uit te voeren, nl. Evernote uit te proberen. Dat past geheel in mijn voornemen zoveel mogelijk in de cloud te opereren.

In EN verzamel je allerlei al dan niet zelfgeschreven teksten, clips, websites, geluidsfragmenten, plaatjes etc, worden ze automatisch geïndexeerd, kun je ze desgewenst taggen en zijn ze doorzoekbaar. Mooi is het dat de teksten die op een plaatje staan ook doorzoekbaar zijn. Je krijgt een gratis account van 40MB per maand: wil je daar echt alle informatie in zetten is dat niet veel.  Ik zie ook niet echt een backup mogelijkheid, dus om echt alles erin te zetten gaat me nog te ver.

Ik vind de layout van de webversie nog niet ideaal: met mijn kleine laptopje neemt de advertentie een veel te groot deel in en bedekt bijna de hele linker navigatie.
Ook kun je geen tags renamen zoals wel in Delicious kan bijv.*
Maar toch komt dit al dicht bij mijn ideaal van een plaats waar alles wat mij interesseert goed doorzoekbaar te vinden is, voor mezelf.

Handigheidjes:
Je krijgt een e-mail account bij EN, en als je dat als Evernote aan je contacten toevoegt, kun je zo allerlei zaken via de ‘share ‘optie in de Hero (de iphone zal t ook wel kunnen)  doorsturen: items uit Twitter, je RSS reader, maar ook foto’s en geluidsopnames die je gemaakt hebt, van alles.

Gerard bracht me bij een handige tip: laat Tabbloid (een gratis programma van HP dat PDFs maakt van RSS feeds)  automatisch regelmatig een PDF versturen aan je EN account, dan worden die meteen daarin opgeslagen. Dat is handig! Dat kun je doen van RSS feeds van je Google Reader shared items, maar ook van je Delicious account. Via Pacrati.us kun je bijv je  tweets met URLs automatisch naar (bijv) een ander Delicious account doorsturen useful + simple zoals Laikas zegt en de RSS daarvan kan ook weer via Tabbloid in EN komen…
Zo zit EN als een spin in het web van de informatie die mij interesseert, en het wordt allemaal min of meer automatisch toegevoegd. De PDFs die Tabbloid stuurt zijn helemaal doorzoekbaar via de zoekfunctie van EN, al kost het dan soms twee stappen om er te komen: eerst bij de juiste pdf, dan in de pdf bij de tekst.

Ik moet nog even aanzien hoe zich dit gaat gedragen na verloop van tijd, maar het idee komt al aardig dichtbij mijn ideaal ….

———–

* Renamen kan wel. Door dat kleien formaat van het netbook waar ik mee werkte viel die optie weg, maar hij is er wel.

One thought on “Spelen met Evernote

  1. Pingback: Mobiele apps: Evernote – stukje voor IP | Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s