emtacl10: de conferentie – proloog

Laat een reactie achter

emtacl@ub.ntnu.no | emtacl10 on facebook | emtacl10 on twitter

Emerging technologies in academic libraries: 26 – 28 April 2010 • Rica Nidelven Hotel • Trondheim • Norway

We waren even bang dat het niet zou lukken om naar Noorwegen te komen vanwege de Vulkanen en as, maar de aswolk is overgewaaid,   de vliegtuigen vliegen weer en de conferentie gaat door. Dus zaterdag 24 april  hadden we een mooi vliegtochtje op weg naar hotel Augustin.

Ons hotel is vlakbij Trondheim Torg

Er zou vrij WiFi in heel Trondheim zijn, maar die reikte in elk geval niet tot ons hotel.  Of misschien was die alleen in het toeristenseizoen, of op doordeweekse dagen beschikbaar. Maar van de receptie kregen we kaartjes voor 4 uur gratis toegang tot internet.  Dat is erg fijn, maar wat wel jammer is, is dat dan ook de Hero het niet doet, tenzij je gaat ‘roamen’, wat vrij duur is.

emtacl wordt een vrij kleine conferentie, met minder dan 200 deelnemers, vnl uit de academische bibliotheekwereld. Er nemen ongeveer 10 Nederlanders aan deel.

Er is een Twubs opgericht, zodat je voor Twitter niet steeds de tag #emtacl10 hoeft in te tikken. De leden van de Twubs druppelden in de loop van zaterdag en zondag binnen, net als de ‘delegates’ zelf.
Op Flickr is een groep opgericht. Mijn foto’s – vnl sight-seeing bedoeld voor het thuisfront-  heb ik ook maar getagged met emtacl10.

De temperatuur is hier rond de 6 graden: in de zon wel lekker, zelfs op een terras met een duur drankje,  als je uit de wind zit. Maar de wind zelf is behoorlijk koud nog. Op de bergen ligt nog sneeuw, er is nog nauwelijks een begin van een grassprietje te zien, de velden zijn bruin en er is nog bijna geen knop in de bomen zichtbaar.

De noren zijn heel aardig en vriendelijk en we hebben erg lekker gegeten gisteren bij Bari en vandaag in de Groene Peper.

Zondagmiddag zijn we  naar het Folkemuseum en de Sverresborg geweest: een openlucht museum rondom de ruïne van een oude burcht. Ze hadden daar ook een oude Stavkerk uit de 12e eeuw. Het was prachtig weer en het uitzicht geweldig. En ja, er lag nog sneeuw her en der.

Zaterdag en zondag was dus gewijd aan ’t acclimatiseren en wat sightseeing, maandag begint het congres.

Mijn speciale interesse heeft het netwerken -al dan niet virtueel- en wat kan je rol als informatiespecialist  daarin zijn? Daar kies ik de lezingen op uit. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s