Mobiele app: audioboeken

4 Reacties

Het is natuurlijk geen aparte applicatie, maar op je Android kun je prima audioboeken afspelen via de gewone muziek optie.  Als je ze op je mobiel hebt geladen kun je via de filemanager (ASTRO is bijvoorbeeld een goede daarvoor) aanklikken en je hebt geluid.

Plaatje van Mediabistro

Er zijn allerlei sites met betaalde en gratis luisterboeken: de VPRO heeft bijv een aantal gratis titels, maar er zijn er veel meer. Het is wel aan te bevelen om de download zelf op een gewone computer te doen, en ze daarna over te kopiëren naar de mobiel: met een rechtstreekse download ga je snel over je quotum heen, en bovendien loopt hij daar in mijn ervaring ook op vast.

De VPRO had de boeken netjes in afzonderlijke hoofdstukken van ongeveer een uur verdeeld: dat is een aardige optie.  Ik heb het ook anders gezien:  de novellen van Stephen King bijv (Of different seasons) zijn  -breedsprakig als hij is –  soms wel 150 mB, en dat in een enkele MP3 van 6 uur.  Dat is download technisch niet te doen op je mobiel, maar voor afluisteren is het ook onhandig. Want als je intussen gebeld wordt, of je wilt wat anders doen, is de voorlees-sessie verbroken, en ben je ook ‘kwijt ‘ waar je gebleven was.
Dat wordt aangegeven in minuten: dan moet je dus goed onthouden dat je bij bijv. 80 minuten gebleven bent, en die 80 daarna weer opsporen. Dat opsporen  kun je met een schuifje doen, maar dat schuifje werkt niet erg precies: het is erg lastig om dat precies op het goede getal te krijgen.

Netlibrary biedt audioboeken aan in MP3 en WMA formaat. WMA is een DRM voor geluid en die laatste kun je niet op de iphone afspelen zeggen ze, dus de Android zal het ook wel niet kunnen (Android en media formaten) maar heel bewust heb ik er nog niet naar gezocht en mogelijk kan het wel via Overdrive.
De ‘Overdrive’ applicatie heb ik wel gedownload, maar nog geen boek gevonden dat ik daarin kan downloaden. Handig zit het in elk geval niet in elkaar, maar mogelijk kun je er, als je eenmaal een te downloaden titel gevonden en geladen hebt,  er wel beter in navigeren.
Voorlopig heb ik nog 6 uur Stephen King af te luisteren 😉

Verder: heb ik een oplader voor de Hero in de auto: opladen, afluisteren en rijden tegelijk, als dat geen multitasken is 😉

4 thoughts on “Mobiele app: audioboeken

  1. Heb je al eens iets gedownload bij Luisterrijk (http://www.luisterrijk.nl/)? Daar zijn alle luisterboeken als mp3-bestand te koop (Nederlandstalig, 1000+ betaald, en ca 15 gratis). Downloaden direct vanaf iPhone werkt niet (want Safari in iPhone kan niet downloaden), maar via Mac of pc en dan overzetten gaat perfect.

    De files zijn meestal hoofdstukken, en de naamgeving (tags) helpen om te navigeren (geen ‘track 1, 2’ etc maar hoofdstuktitels); ook de nummering is afgestemd op mp3-spelers. Ook al komt het materiaal vaak van cd’s, de nummering loopt netjes door ipv dat die bij elke cd opnieuw begint.

  2. Pingback: Mobiele app: Radio.nl « Dee'tjes

  3. Pingback: Mobiele app: Telefoongids & Gouden gids « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s