Belevenissen met de HTC Hero in februari 2010

4 Reacties

Vroeger lag ik weleens met een zaklantaarn onder de dekens te lezen: dat gaat dus ook -zonder zaklantaarn zelfs- met de Hero he… voel me soms net een stout kind 😉 .
Het houdt me bezig: ik heb voor de geteste apps een overzichtspagina gemaakt en voor mijn blogje een categorie.

De ervaringen van de laatste drie weken:

 • nieuwe lay-out gemaakt, met andere klok, achtergronden, deelschermpjes etc. De optimale indeling heb ik nog niet, maar het vordert
 • knippen en plakken kan wel, maar werkt toch echt niet gemakkelijk. Daar is ruimte voor verbetering
 • de rechterkant van het scherm lijkt iets minder gevoelig dan de linkerkant, maar dat kan aan mij liggen
 • ’t brilpoetsdoekje van de opticien  krijgt je schermpje mooi vrij van vette vingers
 • nog geen enkele kras: screenprotector dus niet nodig (hoop ik dan maar)
 • er komt een update van de OS in maart: hoop dat agenda functie beter is
 • sommige apps (android widgets) die je gedownload hebt staan niet bij de programmalijst (onhandig), maar krijg je alleen in beeld als je klikt op ‘toevoegen’

Wat de apps betreft:

 • dolphin eraf gegooid: kon er niet aan wennen, terug naar de gewone browser
 • Netlibrary books kun je gewoon met de File manager aanklikken en afluisteren: daarvoor heb je Overdrive niet nodig
 • NewsRob is een hele plezierige RSS  lezer, maar als je hem te lang niet aanklikt (en het zijn er meer dan 1000 berichtjes geworden) kan hij het niet aan. Verminderen tot 200 hielp niet genoeg: update bleef maar te weinig berichten downloaden.  Dat zet je op het verkeerde been, want dan denk je dat je bij bent … niet dus. Dus alles online  gelezen, gesynct en nu is hij weer bij. Les: roep hem regelmatig (dagelijks) aan en controleer af en toe de webversie
 • Android Agenda De  HTC agenda gaf veel foutmeldingen en wilde niet ‘omhoog’ syncen naar Google calendar. Andersom gaat wel goed: maar dat wil dus zeggen dat je steeds een item in de webversie moet toevoegen, of volstaan met dat-ie alleen op de Hero staat, onhandig en ongewenst. Sense wilde ik ook weer niet afzetten, daarom maar eens een nieuwe app gedownload: alleen welke moet je dan kiezen? Zomaar een ‘Android Agenda’ geprobeerd en deze doet het wel, als ik mobiel een afspraak intik of verwijder, staat dat in de webversie ook.  Mooi. Alleen is de lay-out wat te klein en niet goed genoeg leesbaar. Wacht nog even de update af en kijk dan wat HTC zelf biedt
 • Foursquare is leuk, maar ze zijn erg belast op t moment. Doet er soms lang over voor hij vindt waar je bent. Je kunt mobiel niet je eigen overzichtje zien, dat is jammer. Please rob me is typisch de gedachte van iemand die alleen woont: als ik ergens ben, wil dat niet zeggen dat mjn huis dan leeg is.  Nogal overdreven.
 • Yammer, de bedrijfstwitter, gaat bij ons wat meer leven, dus die ook maar eens op de Hero gezet. Dat was nog niet zo gemakkelijk, met name door al die verificaties, maar ’t is uiteindelijk wel gelukt. Als het eenmaal werkt functioneert het goed. IRL zie je de hele thread, in de mobiele versie zie je de opmerkingen in chronologische volgorde: dat is wat verwarrend want dan zie je niet meteen waar het op slaat.
 • KeePassDroid wat een gedoe met die user / passwords is dat toch steeds. Invoeren van items in deze app is niet handig 😦  Voordeel is wel dat als ze er eenmaal instaan je ze op je klembordje kunt zetten. Maar ik heb  er heel erg veel, en om ze nou allemaal over te zetten ..hmmm denk niet dat dit een blijvertje is, moet wat anders verzinnen. (Een word document met wachtwoord werkt niet: dat heb ik al geprobeerd.)

Buzz? Nee dank u, even niet.

4 thoughts on “Belevenissen met de HTC Hero in februari 2010

 1. Ha Pascal,

  Ja in april komt de update had ik gehoord.
  Ik zit er op te wachten!

  Leuk je in Trondheim te zien, gaan we natuurlijk Hero-tips uitwisselen 😉 .

 2. Pingback: Mobiele app: Telefoongids & Gouden gids « Dee'tjes

 3. Pingback: Mobiele app: Radio.nl « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s