Mobiele app: RefWorks

2 Reacties

RefWorks is ook in mobiele variant te krijgen: er zijn geen speciale apps voor, maar het werkt zowel op de iphone als op de  Android (en ook op een telefoon met en internet toegang). Je kunt de site benaderen via http://www.refworks.com/mobile/ : dan zie je ook meteen hoe hij overkomt op de mobiel.

Je moet altijd met de Groupscode inloggen. De mogelijkheden:

  • zoeken alleen de quick search, niet de advanced
  • references en attachments kun je bekijken
  • folders toevoegen
  • zoek / bekijk per folder
  • de notes kun  je toevoegen
  • de folders kun je bekijken, toevoegen en wijzigen
  • via SmartAdd kun je referenties zoeken en toevoegen

Wat niet kan zijn de connecties met Word onderhouden, sorteren, settings aanpassen, records zelf wijzigen e.d. Uiteraard kun je ook geen file inlezen: daarvoor heb je de ‘full-version’ nodig.

Toevoegen van referenties gaat via ‘SmartAdd:

With SmartAdd, users simply enter basic identifying information for a publication, such as ISBN number, digital object identifier (DOI) number, partial title, or author and publication year, and SmartAdd searches the Internet for the reference and import it to RefWorks..

Als je gegevens via auteur + jaar invoert, krijg je soms een aantal mogelijke titels waar je uit kunt kiezen.  Het kan wel voorkomen dat de gewenste titel er niet bij zit: -ook bij zoeken op DOI-  in dat geval moet je ze via de full-versie toevoegen. Het is mijn ervaring dat niet alle artikelen die bijv. in Scopus zitten ook op deze manier te vinden zijn: waar RefWorks de titels vandaan haalt is me niet helemaal duidelijk -ik vermoed uit een Proquest database- , maar als hij ze vindt, zijn ze wel erg compleet.

Het werkt goed. Indien  je een foutje maakt wordt je zoekboxje roodomrand.
In mijn  testen is er een lichte discrepantie tussen wat het systeem via de ‘Quick search’ in de ‘full-version’ vindt en wat hij vindt in de mobiele versie, maar eigenlijk bleek de mobiele de juiste resultaten te geven. Prima dus.

Zie verder info van RefWorks:

2 thoughts on “Mobiele app: RefWorks

  1. Pingback: Mobiele app: Telefoongids & Gouden gids « Dee'tjes

  2. Pingback: Mobiele app: Radio.nl « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s