Ervaring met een paar Android applications op de Hero

9 Reacties

Android Market is -al is de webversie helemaal matig- voor Android owners wat App Store is voor iphoners.

Na de eerste 2 weken met de HTC Hero ben ik natuurlijk doorgegaan met het experimenteren met applicaties, en die van de Market zouden veiliger zijn.  Op je computer let je er goed op wat je installeert, ik wel tenminste, om te voorkomen dat je virussen krijgt. Maar het lijkt me toch dat je dat met al die apps ook gemakkelijk op je ‘foon’ ongewenste inmenging kunt krijgen. Als je ziet waar applicaties toegang toe hebben, dan kun je je wel eens afvragen of dat altijd goed gaat:  Google heeft onlangs al een aantal apps uit de Market verwijderd.
Wie bepaalt trouwens of het inderdaad veilig is: kun je dat concluderen als je ziet dat er al 250.000 downloads zijn?  ‘Dan moet het wel goed zitten’ …. beetje als schapen lopen we achter elkaar aan. Zie ook de Computerworld over  Mobile malware … afwachten maar.

Tot nu toe heb ik alleen nog gratis apps gedownload: niet dat ik niet wil betalen, maar ik ga echt mijn creditcard gegevens niet doorgeven via de Hero.  Er schijnt echter een Google Checkout te zijn, die zal ik nog eens out checken in de volgende fase 😉 .

Tegenvaller was Delicious: daar moet je  steeds inloggen, je ziet je tags niet en zoeken gaat ook niet. Maar er is een update van gekomen: het zoeken gaat nu wel en je kunt ook beperken tot je eigen bookmarks. Maar als je wat ingevuld hebt is er geen GO optie en  een extra ENTER geeft foutmelding 50o in de browser. Nieuwe bookmarks kun je ook geen tags uit je lijstje geven: alleen als je de site volledig op je scherm hebt kun je de tags uit je lijstje aanklikken. Nog steeds niet handig / goed genoeg.

Footprints: als je een filemanager hebt kun je wel bij de footprints bij op de SD card, maar je kunt ze dan nog niet bekijken dmv aanklikken, omdat het een kmz  file-extensie is.  Die moet je dus met Google Earth openen, hum. Zelfs als je ze als bijlage naar Gmail stuurt, kun je ze niet automatisch openen.  Hoe zend je nu gemakkelijk die footprints naar een ander? Dat heeft nog wat verder onderzoek nodig.

Nieuwe apps gepr0beerd:

Astro. Een file manager  heb je wel nodig om op de SD card bestandjes te verwijderen, hernoemen, aanklikken e.d. Raar dat dat er niet standaard in zit. Ik hoorde van de IO file manager, maar iemand zei dat Astro iets meer kon, dus die maar genomen.  Doet wat ’t moet doen: kopiëren, verzetten, hernoemen  en als je bijv een mp3 aanklikt speelt hij hem af. Zo heb ik al een heel  audiobook afgeluisterd.
Vanuit Astro zou je een file moeten kunnen verzenden, maar die optie geeft de toolbar niet.   Hij kan ’t echter wel:  longclick op een file en dan krijg je de keuze tot verzenden. Je moet dus niet eerst een email opmaken en dan de bijlage willen toevoegen; want die optie zit er niet in jammer genoeg.

Barcode scanner: is een grappige optie: je richt je camera op een barcode en hij zoekt in Google naar het product. Voor boeken gaat dat heel goed: kun je doorklikken naar Amazon of Google books. Een potje Hero jam kon hij echter niet vinden 😉

Dolphin browser: hier wordt erg over geroepen maar ik moet er erg aan wennen: bij voorbeeld dat je de URL balk niet ziet, en dus niet meteen een url kunt intikken.  Ook de diverse opties zijn niet meteen duidelijk, hoe leg je bijv een andere default homepage dan de htc pagina vast? Als ik een van de bewaarde bookmarks meteen aanklik, start hij die op, maar gaat dan meteen door naar de default htc pagina … vervelend. Zo intuïtief / self-explaining vind ik het ook niet: je kunt iets met gebaren:  maar wat nou met die gebaren, waar staat er iets over? De help maar aanklikken (waar ook alweer euh…: via home > i > help) daar staat uitleg over Delicious en ReadItLater, niet over de gebaren. Moet je dan echt een filmpje opstarten om te bekijken hoe t werkt… daar heb ik geen geduld voor.

Flashlight om in het donker een noodverlichting te hebben

NewsRob is een Google Reader applicatie die me heel goed bevalt. De mappen in de webversie heb ik enigszins aangepast, zodat dat wat handiger is voor de mobiele versie. Bij het eerste inlezen verslikte hij zich wel, en het lukte niet alle items in te lezen. Maar nadat ik dat opgeschoond had houdt hij het nu netjes  bij. De cache heb ik op 400 gezet. Eventueel ten onrechte als ‘gelezen’ aangemerkt krijg je zo eenvoudig naar believen weer in beeld, je racet er snel door en kan zaken via mail, Readitlater of Twitter verder verwerken. Ook Delicious kun je aangeven, maar dat gaat niet goed: die zet ik eerst in ReadItLater om later via de webversie aan Delicious toe te voegen. Een fijne app.

Overdrive Media Console. Hiermee kun je audioboeken afluisteren, ook leenboeken van de bibliotheek. Na het installeren kost het even tijd voor je ook de audiobooks zelf kunt vinden: dat is me nog niet erg gelukt 😉  en om luisterboeken te lenen van de OBA moet je er (eerst) heen  …. Komt  de volgende editie.

Seesmic, een Twitter app. Net toen ik hem geïnstalleerd had kon je er meerdere accounts in opzetten. Werkt fijn, meer berichtjes op een pagina dan met Tweetcaster bijv. Handig voor reply en precieze instellingen, bevalt me wel.

Solitaire, tsja, bekende Freecell en Spider, hoort er toch bij. Klein maar werkt

Translate maakt gebruik van Google translate. Is snel, eenvoudig en handig.

Tweetcaster is een nieuwe Twitter applicatie. Je kunt er meerdere accounts in opgeven, geeft ook lijstjes weer en ziet er gelikt uit, volgens sommigen wel wat te cartoonesk.  Nadeel is dat hij als RT functie alleen de nieuwe weergeeft, en  niet de gewone waar je nog wat aan kunt wijzigen. Vervelend is ook dat hij niet bijhoudt waar je op ’t web zit (Peep bijv wel), en dat je dan door -tig berichtjes moet worstelen om bovenaan te komen (misschien is er wel een go-top, maar die zag ik niet meteen). Bovendien neemt de presentatie teveel ruimte. Weg ermee, over naar Seesmic.

Wordt vervolgd, nog steeds heel blij met de Hero

9 thoughts on “Ervaring met een paar Android applications op de Hero

 1. Hoi Pascal,

  Dank: vind jij Linda handiger dan Astro?
  Ik zoek er nog een die ook de bijlages van Gmail opslaat, dat doet Astro niet.

  (en k ga gewoon door met dingen uitproberen natuurlijk, maar tips zijn altijd welkom)

  • Als je je Gmail ook ophaalt met het standaard Mail-programma van de Hero (die waarmee je een Exchange ActiveSync-account kunt aanmaken) dan kun je daarmee gewoon bijlagen opslaan op je SD card.
   Het probleem van de Gmail-app en de bijlagen is bekend… alleen preview. Stom!

 2. Pingback: Mobiele app: Telefoongids & Gouden gids « Dee'tjes

 3. Pingback: Mobiele app: Radio.nl « Dee'tjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s